1 hetes kiskutyák prüszkölnek, orruk elvan dugulva, mitől lehet? Áttetsző kis vízcsepp szerűséget fújnak ki
Nem váladék, áttetsző vízszerű kis cseppeket fújnak ki de mégis elvan dugulva az orruk.
A tüdejük nem zajos. Nem is a tej jön vissza. Próbáltam orrszívóval kiszívni de semmi nem jött. Meleg száraz helyen vannak, anyuka mellet.
Valaki volt már hasonló helyzetben? Mi lehet ez? Mitől ilyenek? Életben maradnak, egyáltalán menthetőek? MiveI tudnék segíteni, esetleg valamilyen gyógyszer?
(Orvos látta őket, aztmondta nem tudja mi lehet de 3 óránként etessük és legyenek meleg helyen ha nem javul jöjjünk vissza 1 hét múlva)
Csak hozzáértő segítőkész emberek válaszát kérem!
Ojjaj akkor az lehet a probléma…Szobában az ajtó mellet vannak.
Műanyag nagyobb kutyafekhely ami alatt és körülötte hungarocellal van körberakva. A fekhelyben egy melegebb takaró.
Még nem voltak kiskutyáim, első alkalom de többet nem is akarok…
Alighanem akkor a huzat lesz a ludas.Nem komoly igazából,a taknyolás önmagában veszélyt nem rejt.Át fog menni rajtuk,ha nem akkor ahogy a doki mondta vissza kell őket vinni.
Amikor kinyílik a szemük félő,hogy a huzattól azonnal gyulladást kapnak.Önmagában ez sem baj,mert nem komoly,de macerás dolog.Mindegyiknek napokig mosni,cseppenteni,hogy ne ragadjon és csipásodjon..
Párásítani esetleg lehet,ha az orrvaladék marad és meg-meg szárad az orrukon.Ameddig kifolyik addig jó,mert nem lesz belőle szövődmény.
Simán meg lehet azzal is oldani a gondot,ha egy össze csavart törölköző kerül az ajtó elé,hogy eltakarja a rést.Vagy egy szönyeg ami pont alá való.
Persze így kényelmetlenebb ki-be járni,de a huzatot megszünteti kisebb légtérben.
Már átraktam az ágyam mellé mindenestül őket, köszönöm az értelmes személytől a válaszokat! Le is takartam egy vékonyabb pléddel.
35-ös hagyd ezt, ne mond hogy a palota pincsi több száz ezres kutyafajta hogy meglehessen belőle élni…családba adom őket nem kell nekem pénz elég ha azt látom hogy egészségesek és boldogak lesznek.
Mióta nem drága fajta a palotapincsi? A fajtatiszta palotapincsik ára 200 ezertől kezdődik.
Nyilván a tied fajtajellegű keverék (tk van?!), így a kölykök is azok. Majd a keverékeket óccón eladod. Na, ez a szaporítás, gratulálok!
Vasárnap,ha csak nem ügyeletre megy (ami 3x olyan drága,és nincs életveszélyben egyik kölyök sem) nincs állatorvos.Kihívni sem tud senkit.
Én is azt mondom,hogy ha baj van az első út az orvos legyen,de itt semmi baj nincs,hülyeség pattogni,hogy má' pedig menjé'.
A tüsszentés alapvetően nem is mindig betegség tünete a magzatvizet is vissza tüsszentik hetekig mint a csecsemők.A fülükbe is gyakran megragad,az is egy idő után kifolyik.Ijesztőnek tűnik,de teljesen természetes.
De legközelebb azért ha fajtatiszta a kutya ha nem hozzá értés nélkül légyszives ne szaporíts.Van elég kutya a menhelyeken,utcákon és az emberek tulajdonában is.Nincs szükség rá,és 36 hetes terhes vagyok,hidd el hogy tapasztalatból mondom: szülni,terhesnek lenni megterhelő.
A szervezetnek is,a végére a testnek is,és a szülés sem kellemes.Én csak egyet fogok.Ő biztos,hogy legalább 3-al megszenvedett.
Az anya kutyát is érhetik komplikációk,stressz (ritka,de megölik a kölyköket ha nem állnak készen..),6-8 hétig lógnak rajta a kölykei,nem jó ez neki se.
A tüzelés se alapvetően,az ösztön az egyetlen ami miatt elfogad kan kutyát pár napig.:/
Ha tenyészteni szeretnél az más,az egy teljesen jó dolog,de ahhoz fajtatiszta,törzskönyves kutyák,a fajta ismerete és sok pénz szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!