Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akvárium hátuljára a...

Az akvárium hátuljára a posztert vizesen tettem fel mert ezt ajánlották. De most tiszta csepp a poszter ( üveg poszter között látni a vízcseppeket). Majd leszárad, hagyjam?

Figyelt kérdés
megszárad majd akkor eltűnik? köszönöm a válaszokat!
2013. dec. 27. 20:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A víztől csak csúnya lesz ha nem szeretnéd hogy rész legyen akkor erre való ragasztó kell
2013. dec. 27. 20:57
 2/12 anonim ***** válasza:

Szedd le a posztert ecetes vízzel mosd át az akvárium hátulját, töröld szárazra papír törlő vagy újság papír, ugyanígy a posztert is, kétoldalas ragasztót vegyél, 1,5cm csík fent, 1.5 cm le. Az oldalára az akváriumnak annyi hogy ne látszódjon ki a szilikon ragasztástól. Ügyelni kell, hogy egy egybefüggő keretet csinálj, eltávolítod a perforálást és ráragasztod a posztert.

Nem szárad ki, ronda lesz.

2013. dec. 27. 21:00
 3/12 anonim ***** válasza:

Ja ha alul van műanyag keret akkor le nem kell kétoldalas ragasztó mert lehet utána látszik az akváriumból.

De amúgy fekete kukazsák, bármilyen fekete zsák se rossz.

[link]

[link]

2013. dec. 27. 21:13
 4/12 A kérdező kommentje:
a posztert is ecetes ruhával átmossam ?
2013. dec. 27. 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Akváriumi dolgokat csak azzal szabad, ablak tisztító nem játszik, utána töröld szárazra. A posztert lehet elég csak áttörölni, ha fehér cseppek vannak rajta akkor ecetes víz. Száraz legyen az a lényeg, úgy kell felragasztani, hogy véletlen se tudjon később víz menni az üveg és a poszter közé.
2013. dec. 27. 21:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Na, akkor az eddigieket el is felejtheted, mert hülyeség.

A posztert valóban vízzel kell feltapasztani ragasztó erre alkalmatlan.

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a poszter nem látszik ha az üveg és közte levegő van.

Kell közé egy átlátszó réteg , ami közvetíti a fényt.

Ecetes vízzel áttörölheted a hátulját hogy a rászáradt vízkövet leszedd, de nem ez volt a hiba.

Totál vizesnek kell lenni, nem csak itt ott, hogy odatapadjon. Nem a tapadás miatt kell a víz, hanem hogy látszódjon a poszter.

Ha jó vizes az üveg is, meg a poszter is, tapaszt oda, és valami lapos tárgyal simítsd el, nyomd ki alóla az ott maradt levegő buborékokat.

(Egyébként nem szárad meg, mert nem tud. Hogy száradhatna meg, nem tud párologni. Nagyon lassan, megszáradhat, de annak hónapok kellenek. Valaki ezért olajjal tapasztja fel, az egyáltalán nem párolog. Viszont az is rá tud száradni, és gusztustalan. Jobb a víz, és pár havonta, ha esetleg szárad, 5 másodperc alatt át lehet vizezni, és visszatenni.)

2013. dec. 28. 08:40
 7/12 anonim ***** válasza:

Mást látsz vizesen és mást látsz szárazon, ha vizesen teszed fel és marad egy pici légbuborék akkor ott sötétebb lesz a látkép.

Igaza van az előttem írónak ha vizesen teszed fel szebb, jobban ki van emelve.

De a kérdés arról szólt hogy nem sikerült ez az eljárás, mint ahogy alig sikerül valakinek is, ha szárazon teszed fel nem lesz kiemelve a kép.

Én gyerek koromba próbáltam vizesen felrakni, hiba nélkül lehetetlen küldetés, ha marad egy pici levegő akkor az nagyon ronda.

2013. dec. 28. 08:54
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát nekem is régebben volt ilyen poszterem, de nem emlékszem, hogy fél percél többet bajlódtam volna vele.

Nem tudom, ez mitől lehet akkor. Másféle volt a poszter? Vagy az idő megszépíti az emlékeket? Nem tudom. Annyira jelentéktelen momentum volt, nekem egyszerűen működött.

2013. dec. 28. 09:17
 9/12 anonim ***** válasza:

8:40 es névtelen válaszolónak Köszönöm! Jó látni hogy van itt valaki aki használja az eszét.

Vízzel kell felragasztani!! Igen. Van ez a Clin ablaktisztító, azon van spriccelő. Nem fröcsköljük meg ronggyal áttöröljük, mert az baromság.

Szóval a technika: Bepermetezed az akvárium hátoldalát.TELJES EGÉSZÉBEN!!!!!! Majd bepermetezed a posztert. SZINTÉN TELJESEN!! Majd mikor rátapasztod, erős szivaccsal, vagy műanyag spatulával, kihajtod a légbuborékokat alóla. Széleit érdemes szigetelő szalaggal ideiglenesen megragasztani, mert általában a poszterek fel vannak tekerve és a széle felpördülhet. két hét után a szigetelőszalagot óvatosan el lehet távolítani.

2013. dec. 28. 09:42
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
3.B.Joci: ez a fekete zsák azért nagyon rpnda. Még a képen is látszik, hogy egy fekete nylon a háttér. Bocs, nem bántásból.
2013. dec. 28. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!