Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mik lehetnek az akváriumom...

Balogh Flòra kérdése:

Mik lehetnek az akváriumom üvegén pici apró foltok olyanok mintha vízcseppek lennének letöröltem de visszajön?

Figyelt kérdés
2012. jún. 13. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Mennyi idő alatt jön vissza, milyen színű, könnyen lejön, szinte leseperni is lehet, vagy törölgetni kell, hogy lejöjjön? Tudsz rakni képet?

Mi van az óriás halakkal, megvannak még, bírják?

2012. jún. 13. 17:51
 2/6 anonim ***** válasza:
És végzed a heti 2×20% vízcserét, jár a szűrő éjjel-nappal folyamatosan?
2012. jún. 13. 17:52
 3/6 A kérdező kommentje:

heti 2x-er kell cserélnem 20%-os vízcserét?

Járatom persze a szürőt meg a levegőzetetőt meg a melegitőt is be van kapcsolva! Tegnap takarítottam le dőrzsi szivaccsal lejött kicsit kellett rányomni és lejött szépen de ma nem jött vissza annyi ami rajt volt most minimális kb.3 db ilyen nagyon picike gömbölyű folt de nagyon apró mint egy vízcsepp.

2012. jún. 13. 18:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Hetente kétszer kell 5-6 liter vizet cserélni, előzőleg legalább pár óráig (fél napig) állni hagyott vízzel.

Ezt ne hanyagold el!

Ez valami gombatelep lehet, vagy valami algaféle. A kezdeti időszakban sok ilyen folyamat lejátszódik egy akváriumban, ez természetes.

Ezért kell a 3 hét üresjárat, főleg ilyen kis akváriumban, hogy legyen egy minimális egyensúly, és csak utána leterhelni a vizet (fokozatosan) halakkal.

A cél az lenne, hogy állandó vízminőséged legyen! Ezért kell kettéosztani a vízcserét is. Ilyen kis víztömegnél ezt amúgy is művészet megcsinálni, oda nem illő halakkal meg szinte lehetetlen. Viszont ha sikerül, akkor ezek a dolgok maguktól eltűnnek. És hosszútávon ez az egy jó megoldás van.

2012. jún. 13. 18:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaida.
2012. jún. 13. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha kicsi az akvárium, akkor építhetnél hozzá egy kis külső szűrőt is akár.

Szerintem a foltok valami penészféle dolgok lehetnek. Azt is el tudom képzelni, hogy van bent vasfa és az penészedik, bár akkor a fán is lenne ilyen fehér nyálkás képződmény.

2012. jún. 14. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!