Étteremben (belső tér), mi az elvtárt viselkedés egy kutyától?
Ahova járok kajálni, oda jár egy nő egy idős kistestű kutyájával. Nincs vele gond, de a nő van hogy telefonál és nem figyel, a kutya ilyenkor eltéblábol a szomszédos asztalhoz, ott mászkál az asztal alatt és szaglaászik, ahol néha mások is ülnek.
Ilyenkor illene visszahívnia? Gáz szólni, ha én ülök ott és engem zavar a kutya? Mármint ha az én asztalom alatt mászkál...
Én pincér vagyok. Egyszer egy nő behozta a yorkiját egy hordozó táskában az étterembe. Először nem tűnt fel senkinek, aztán egyre nyugtalanabb volt a kutya , már ugatott is .
Szóltunk a nőnek szépen , O meg letagadta hogy lenne nála kutya.
Úgyhogy a vezetőség intézkedett :D
Ez csak egy sztori :D amúgy ha normálisan viselkedik akkor nincs vele baj.
"a vakvezető kutya is ugyanúgy kutya, mint a többi"
Ebből a szempontból nem ugyanúgy kutya, hiszen vakvezető kutya viselkedésére sosem hallani panaszt senkitől sem, nem úgy, mint más kutyákéra.
Azt én értem, hogy a vakvezető kutya is kutya, de egyrészt ők magasan képzett kutyák, másrészt szerencsétlen vak gazdája máshogy nem tud közlekedni. Ez ilyen, ha valaki közösségbe megy, akkor el kell fogadnia, hogy lehetnek olyan dolgok/élőlények/helyzetek, amik neki nem tetszenek. Én pl nem szeretem a büdös embereket, mégis tök sok van pl a 4-6oson. Hát így jártam. :D
Kerdező: van gyerekbarát étterem, igen. Általában azokon a helyeken van játszósarok, meg gyerkmenük olcsóbban meg ilyenek. Ott mindig sok a gyerekes család. Sőt, mondok jobbat is, vannak olyan éttermek is, amik kifejezetten nem gyerekbarátok, szállodák is vannak ilyenek. Ilyen helyekre pl nem mehetsz be gyerekkel. Nem mindenkinek az a vágyálma, hogy a wellnes hétvégén ordítást kelljen hallgatnia. Szóval, én úgy gondolom, hogy kis utánajárással mindenki meg tudja találni a magának való kajáldát/szálláshelyet.
Arra meg, hogy ne hasonlítsuk a kutyát a gyerekhez. Hát, manapság az a helyzet, hogy több jólnevelt kutyával találkozom, mint gyerekkel. És a kutyabarát éttermekben sem a kutya csapkod, rohangál meg ordítozik, hanem a kölykök. És amíg ez így van, addig bizony szívesebben veszem, ha kutyával jönnek be mennél enni, mint hogyha gyerekkel…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!