Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Süket vagy vak kutyával...

Süket vagy vak kutyával nehezebb az élet?

Figyelt kérdés
Idős, vak kutyával van már tapasztalatom. Süket kutya mennyivel nehezebb, másabb? Gondolom pórázról sosem lehet elengedni, mert nem hallja a hívást.

2022. febr. 3. 11:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Volt süket kutyám, minimális nehézséget okozott. Ahogy előttem írták, flexi pórázzal sétáltattam, a kézjeleket pillanatok alatt megtanulta. Egyedül arra kellett figyelni és másokat is figyelmeztetni, hogy csak szemből közelítsék meg a kutyát, ne nyúljanak hozzá úgy, hogy azt nem látja, mert a hirtelen háta mögül megjelenő emberektől, vagy érintéstől, amire nincs felkészülve hajlamos volt megijedni.

Vak kutyával nincs tapasztalatom, de gondolom az is megoldható a mindennapokban.

Amit én nagyon tisztelek a kutyákban, hogy végtelenül alkalmazkodóak. Ők nem keseregnek azon, hogy valami fogyatékosságuk van. Elfogadják és együtt élnek vele. Amire szerintem egy fogyatékos kutya gazdájának oda kell figyelni, hogy ő se éreztesse ezt vele, ne sajnálja, ne babusgassa vagy ne kapassa el emiatt. Természetesen adjon meg minden odafigyelést és segítséget, de ne tulajdonítson a hiányosságnak nagyobb figyelmet, mint amennyit maga a kutya, mert ezzel viselkedészavarokat okozhat neki.

2022. febr. 3. 13:31
 12/12 anonim ***** válasza:

Több videót is láttam ahol egy kutya körülnéz az úttesten, és ha épp nem jön autó akkor áthalad az úton (teljesen egyedül), egy vak kutya ezt nem tudná megtenni!

Szóval csak azt akarom mondani, hogy egy vak kutya csak segítséggel maradhatna életben, míg a siket kutya akár teljesen egyedül is életben tudna maradni! Egyértelmű hogy egy vak csak segítőinek köszönheti életét, míg egy siket akár a vaknak is segítséget nyújthat! Ezért én a vak szót jelöltem meg válaszként, de szigorúan abban az értelemben, hogy a vaknak nehezebb, és ezért több segítségre van szüksége mint a siketnek!

Sajnos a kérdésed nagy problémája, hogy az inkább a kutya gazdájára vonatkozik, de az hogy a kutya gazdájának mikor mennyivel nehezebb, azt elég sok tényező befolyásolja, pl. az is hogy a kutya mennyire képes alkalmazkodni és együtt élni a fogyatékosságával, mert ettől függ hogy mennyi segítségre van szüksége! És az is hogy emberek sokféleképp élhetik meg ugyanazt a szituációt, pl. egy kutya később is megvakulhat, és van akinek ez plusz problémát okoz, ezért neki nehéz lehet! Viszont egy másik ember már eleve vak kutyát fogad örökbe, mert mondjuk szeretne segíteni, és a kutya életének jobbá tételét egy olyan pozitívumként élheti meg, hogy a kérdésedre csak annyit mondana, hogy; nem is olyan nehéz! De egy cirkuszi idomár valószínű azt mondaná; hát könnyebb mint egy medvével együtt élni! Szóval a kérdésedre annyi féle választ lehetne írni, ahány féle ember van a világon!

2022. febr. 17. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!