Miért mondja sok nő azt hogy csajként nehezebb megfelelni, és hogy több az elvárás feléjük?
Nőként még gyerek nélkül is meg lehet munka nélkül élni egy kapcsolatban.
Férfiként ez majdnem hogy lehetetlen.
Végzetség/tapasztalat nélkül elhelyezkedni, nőként sokkal több lehetőség van, férfiként a fizikai munkákon kívül máshol szinte nincs lehetőség.
Nem hiába a hajléktalanok több mint 85%-ka férfi.
Férfiként nem sok második esélyt ad az élet, ha rossz lóra teszünk.
Itt most az a kérdés, hogy a csajoknak nehezebb, vagy hogy a nőknek megfelelni? (Elég ellentmondásos a kérdés...)
Én azt már hallottam, hogy a nők azt szokták mondani, hogy nekik nehezebb, de a csajoknak könnyebb. Bár ez talán magától értetődő, mert bizonyos kor fölött már csökkennek az esélyek... :,D
a női alaptermészet része az, hogy folyamatosan áldozatpózban tetszelegnek és sajnáltatják magukat - ennyi.
aki kicsit gondolkodik, pontosan tudja, hogy sokkal könnyebb az élet nőként.
most őszintén hány olyan nőt ismertél, akinek ne segítettek volna be férfiak ebben-abban? vagy akinél azt érezted, h egyedül megállnák a helyüket? én eggyel sem.
Valójában a legtöbb nő egy nagyra nőtt kislány, ez mondjuk abból is látszik, ahpgy megnyilvánulnak ilyen kérdéseknél: hiszti, gúnyolódás stb.
Aha, meg a nőknek szülni kell, gyereket nevelni munka mellett, háztartást vezetni, de mindeközben legyenek szépek, kedvesek, csinosak, sportoljanak. Előléptetést négyszer nehezebben kapnak, a bérük kevesebb ugyanannyi munkáért...
Igazad van, milyen könnyű nekünk nőknek 😅
De gondolom csak azt akarod hogy legyen egy kis vita itt a kérdés alatt,hát tessék, elkezdtem neked, vedd elő a popcornt és élvezkedj ha másra nem megy 🤣
Azért #2-es erősen beszűkülten az anyagiak szempontjából nézi a történetet.
Mintha férfiból nem lenne elég naplopó akit eltart az asszony, vagy nem lenne tele férfiakkal a gyár, meki, meg akármelyik semmilyen tudást nem igénylő munkahely.
Meg ugye a Jucinak olyan marha jó élete van, mert a Józsi eltartja minimálbérből és ülhet otthon egész nap a panelban TV-t bámulva.
"a bérük kevesebb ugyanannyi munkáért..."
:D
imádom, h minden nő felhozza ezt, de soha semmi bizonyító erejű forrást nem csatoltak még hozzá. attól, h sokszor hallottátok, még nem lesz igaz.
olvasni kéne, gondolkodni, nem pedig megismételni, amit sokat hallottál.
1, A Tárki volt egy felmérése a témában, amit szépen meg is cáfolta ezt, illetve csak a felsővezető + hasonlók szintján volt bérkülönbség, ott meg a férfiak többet dolgoztak
2, már diákmunkásnak megtapasztaltam, h amikor fizikai munkát végezni, vhogy a ar erős önálló nőknek sokszor kb. harmadannyi munkát kell végezni ugyanazért a fizetésért, ergo nem kell nyafi.
A nőnek sokkal több szerepe van: nézzen ki jól, legyen minta anya, jó szakácsnő, takarítson, jó ápolónő legyen betegség esetén, jó szexpartner, ....
Férfiként írom.
6/7
"Mintha férfiból nem lenne elég naplopó akit eltart az asszony"
gyenge mellébeszélés. szted hány férfit tart az asszony, és hány nőt férfi? na ugye.
szted a hajléktalanok 90%a miért férfi? pont azért, mert a nők szinte mindig találnak aki palimadarat, aki melózik, míg ők összeszedik magukat.
Talán ezt hiteles forrásnak tartod.
Egyébként HR-t tanultam az egyetemen és az "ostoba" szociológia professzorom mondta nekünk először hogy a nők kevesebb bért kapnak egységnyi munkáért. Aki férfi... Gyorsan dobok neki egy mailt, hogy olvasson már és gondolkodjon 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!