Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nézik le a kistestű...

Miért nézik le a kistestű kutyákat és magát a gazdáját?!

Figyelt kérdés

Mi az, hogy kis dogocske, fifi... Stb... Akinek meg pittbullja van szerintem meg kompenzálni akár vele... ;)

Mire jó ez?!

2022. febr. 2. 17:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
29%

nem nézek le senkit, de a kandúrom kistestű kutyákat eszik reggelire.

vagy megdugja őket.

2022. febr. 2. 18:35
 12/25 anonim ***** válasza:
22%
Az enyém még a szomszéd Manyika nénit is megugralja.
2022. febr. 2. 18:37
 13/25 anonim ***** válasza:
46%
Én nem nézem le mert van benti meg kinti kutya is mind 2 ugyanolyan egyenértékű!
2022. febr. 2. 18:56
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
Mik ezek a kommentek gecc
2022. febr. 2. 19:18
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
3 kistestű kutyám van. Csivavámat párszor patkányozták már le, de elég volt az ember arcára néznem, aki ezt mondta. Sütött a sötétség róluk, a kutyám értelmesebb náluk, elengedtem hamar a dolgot :D
2022. febr. 2. 19:35
 16/25 anonim ***** válasza:
25%
#17 hát azt még a macska is lefojtja
2022. febr. 2. 20:05
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
A pasik rendszeresen megjegyzik, hogy “cuki, de én a nagy kutyákat szeretem”. És amúgy ez ki a szart érdekel? Én meg a kicsiket, azért van kicsi kutyám :D Vegyenek maguknak olyat, amilyet akarnak, az enyémhez nem tudom, mi közük van. Szerintem egy olyan tévképzet él bennük, hogy a kicsi kutyák csak ölebnek jók és agresszívak, mint a csivavák. Holott ez messze nem így van, én agilityzni járok a 4 kg-s kutyámmal, nagyon hamar megtanul bármilyen trükköt, parancsot. Barátságos, szeretetbomba. Nekem mindig a kicsi kutyák tetszettek, a közepes/nagy testűekkel nem tudok mit kezdeni. Ettől még nem szólok be senkinek, amiért nagy kutyája van, ízlések és pofonok.
2022. febr. 2. 20:08
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én azt veszem észre, hogy az emberek magukat próbálják látni a kutyában. Egy apró termetű lány ezért tart inkább yorkit, mint dobermannt, egy 100 kg-s pasi pedig pont azért választja inkább az utóbbit, mert azzal tud azonosulni, abban látja magát. Emiatt megszólni vagy lenézni bárkit is nettó retardáltság🤣
2022. febr. 2. 20:11
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Mondja ezt egy olyan ember, aki szerint annak van pitbullja, aki kompenzálni akar vele. Nekem azért van pitbullom, mert ezt találtam falun az út szélén és hazahoztam kb 3 hetesen. Németjuhászom meg azért, mert "dolgozom vele". Az, hogy te vagy a huszadrangú senki mit gondol, marhára nem érdekel.

Ahogy az sem, hogy kinek milyen méretű kutyája van. Mindenkinek olyan kutyája van amilyet szeretne.

A szintén talált macskáimmal meg nem tudom mit szeretnék kompenzálni.

2022. febr. 2. 21:55
 20/25 anonim ***** válasza:

Megítélnek,mert te magad is ítélkezel.

"Akinek meg pittbullja van szerintem meg kompenzálni akár vele... ;)"

Rossz emberi tulajdonság ami benned is meg van.Mindenki (jó esetben) olyan kutyát vesz és választ maga mellé ami illik hozzá.Méretben,jellemben,mozgás igényben és költségekben.

Többségében mindenki társaságra vágyik,de nem 1-2 óra futás és mellé napi 2-3 minimum eü sétaként beiktatott séta keretében.

A kistestűek jórésze ennek megfelel.Nem igényelnek aktív mozgást,sok helyet,nagy vagy helyet foglaló eszközöket és tárgyakat,ha kb 10-20 ezer között van a havi kereted rá mindenképpen nézelődhetsz a minőségibb termékek közt mert nem csak arra kell számolnod hogy a havi 10kg kaja meglegyen de még sz*rt se kapj ennyiért.

Az enyém közel 2500ft/kg tápot eszik,4kg-os kiszerelés kell belőle havonta (megmarad majdnem egy egész kiló,de nincs kisebb).10.000 forintba "fáj" nekem az egész és az egyik legjobb tápot eszi.Ha lenne csak egy dupla ilyen súlyú kutyám ami még mindig kicsinek/kis közepesnek számítana már ugyan ebben a minőségben 20.000-re is kitolódhatna az ár.És akkor még nem egy golden retrievert tartok hanem mondjuk csak egy 20kg körüli beaglet.

Ivartalanítani 10kg-ig kant 12.000 forintban vállalnak,szukát 25.000-be.Ha nagytestű szukát akarnál ivartalanítani (kb 40kg körül) 60.000-ben simán kellene gondolkoznod főleg ha szuka.

Egyszóval tipikus városi kutya a kistestű kutya.A rohanó mindennapokban egy olyan társ,akivel teljesen praktikus utazni,akit könnyű tartani és lemozgatni,és pénzben sem olyan nagy költség.Nálunk pl a dohány boltba (anyukám ha lemegy mindig viszi,nem nagy táv de ez is + mozgás neki..:D) kutya bemehet,pékségbe bemehet,kínaiba is mindig beengednek vele ha ölben van.Rengeteg a kutyás hely,de mellé kikötés hogy ne legyen xy méretnél nagyobb.(jellemzően csak kicsiket)

Mié'? Azért mert elfér.Véletlenül sem ver le semmit,a többi vásárló is elfér tőle és nem ijednek meg,nem zavarja őket.

Nincs semmi baj a nagy kutyákkal,de más kategória.

Velük (és persze sok kicsivel is,de azokkal nem is rohangál mindenki az utcákon..) aktívan mozogni kell amit meló után nem szívesen vállal az ember.Ők nagy helyet,nagy fekhelyet,nagy felszerelést,sok eledelt,magasabb állatorvosi költségeket igényelnek.Nem beszélve arról,hogy nem tudsz mindegyiknek liftet (vagy elég nagy liftet) biztosítani,lépcsőztetni nem egészséges kutyát amikor meg már megöregszik cipeld már le a 4.-ről a 35kg-os kutyád..

2022. febr. 2. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!