Kutya eutanáziájával kapcsolatos kérdés, nem találom a békémet csak az utolsó pillanatok járnak a fejemben?
Nem tudok mit mondani. Az én kutyám mellett ott sem lehettem, mikor meghalt. Még orvost sem tudtam hívni hozzá.
Már attól sírásba hajlik a szám, hogy ezt olvastam.
Csak az idő segít!
Én évekig rágtam magam rajta és magamat hibáztattam. Erre nincs gyógyír az időn kívül, de az is csak enyhít. Beszélj hozzá, ahol eltemettétek, ha van rá lehetőséged. Nekem segített.
Hát most elsírtam magam, mert nagyon hasonlóan jártunk 3 héttel ezelőtt. Megkaptuk a diagnózist, hogy daganat, amire semmilyen gyógymód nincsen, 1-3 hónap ami maximum hátra van neki. Még aznap este rosszul lett, másnap reggel megint, és utána már nem is jött ki belőle, kora délután altatni kellett. Én elbúcsúztam, és vele voltam szinte végig. Nálunk sem vénásan kapta az altatót. Először csak sima altatót kapott, amit altatáshoz adnak. Attól pár perc alatt elaludt, addig simogattam, és beszéltem hozzá folyamatosan. Kb. 5-10 perc múlva mondta az orvos, hogy már nem érzékel semmit a külvilágból, akkor kimentem, a végleges altatónál már képtelen voltam bent maradni.
Azóta is nagyon nehéz, üres lett nélküle az életem. Gyakran veszem kezembe az urnáját, és beszélek hozzá. Nem érdekel, hogy ki szerint hülyeség.
Nem tudok neked semmi vigasztalót mondani sajnos, semmi elcsépelt marhaságot arról, hogy majd könnyebb lesz. Nem lesz, csak előbb-utóbb hozzászoksz, hogy ő már nincs. Talán annyit tudok mondani, hogy ne hibáztasd magad. Ilyet megélni borzasztó nehéz, és azokban a szörnyű percekben nem feltétlenül tud az ember úgy viselkedni/reagálni, ahogy az a legjobb lenne. Gondolj arra, hogy neki már nem fáj semmi.
Nekünk pár centire tőlünk kapott szívinfarktust a kutya.Nyár volt,meleg,nem volt újdonság hogy liheg.De feltűnt,hogy már nem ül le legalább 10 perce,hiába hívtam oda ott sem.Eléggé "gyomorból" vette a levegőt.Bele néztem a szájpadlásába,szinte fehér.Sz*r vérkeringés,oxigén hiány.
Sejtettem,hogy baj van,hívtam a dokit,de nem ért ki.
9 éves kutya úgy ment el,hogy egyik percről a másikra jött egy rosszul lét,kapott egy szívgörcsöt és egy nyüszítés kíséretében össze esett.
Átrendeztem egy tucatszor a nappalit,akkor is pontosan tudom hol feküdt pedig még asztalt is tettem oda,hogy ne az jusson eszembe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!