Mit lehet tenni a kerítesnél ugató kutyát ingerlő járókelő ellen?
Én ugyan nem pontoztalak le, de: nem "valami gyökér miatt", hanem a kutya miatt, mielőtt még baja esik.
Jól értem, egy emberről van szó? Tehát a kutya nem ugatja a járókelőket egész nap, kizárólag ezt az illetőt, ill. néhányat?
Amennyiben így van, mit zavar téged? Netalán naponta többször is direkt odamegy ingerelni az ebet?
Tegyél ki vagy több egy jól látható táblát: Kamerával megfigyelt terület! - akár egy valódi vagy állkamerát is.
Az átláthatatlan kerítés nem mindig segít. A kutya elsősorban a hallására, szaglására és csak utána támaszkodik a látására. Tehát, léckerítés mögött parádézó embert is meg fogja ugatni.
A dupla kerítés, amikor az utcafronti kerítéstől beljebb is van egy kerítés pár méterre (akár alacsonyabb, kutya méretétől függ), ami az állatot nem engedi közvetlenül a járókelők közelébe. A kert kialakítása, ház, garázs elhelyezkedésétől függően egyénileg kialakítva.
Mellesleg, nem csupán az ugatós kutyától kell mentesíteni a járókelőket, hanem az ebet is a stresszforrástól!
A mi a belvárosban lakunk egy elég forgalmas utcában az Andrássy utcának merőlegesen kertes házban. A kutyánk előszeretettel üldögél a kerítésnél és nézegeti a járókelőket. Általában csendben van, de mégis felugat néha egy-egy gyalogosra. Mivel, mi is, a szomszédok is jól tudják, hogy nem hangoskodik egész nap, így egyértelmű, csak azokra mérges, akik vagy okot adnak rá (hergelik) vagy nagyon antipatikusak a négylábúnak, ill. akik idegenként becsengetnek. Többnyire rá szoktunk szólni, így részünkről le van tudva a dolog. Hiszen szófogadó és hívásra be is jön. (kamerák is vannak az ingatlan körül)
Érdekes, hogy az az alternatíva fel sem merült, hogy talán meg kéne nevelni a kutyát!
Neki sem kellene mindenre ugrania!
Láttam már ilyen ebet, persze ennek előfeltétele lenne egy komoly felelősségteljes gazda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!