A kutyámat fejbe verte egy járókelő, mert kifér a feje a kerítésen és állítólag oda akart neki kapni. Ezt hogy lehet bizonyítani, ha nincs kamera? Feljelenthetem állatkínzásért?
Figyi, két kutya gazdija vagyok, de most készülünk kertvárosba költözni, és egyszerűen a sz*r is meghűl bennem, amikor sétálunk az utcán. Belvárosból költözünk, tehát abszolút szokatlan nekünk az, hogy sétálunk a járdán, és a kutyák sorban minden háznál nekirontanak a kerítésnek. Őszintén, félek. Ha még kutyát is sétáltatok, és látom hogy egy 50 kilós kutya pattog a 2 méteres kerítés előtt úgy, hogy kajak mindjárt átugorja, akkor teljesen reszket a lábam, ha meg random kidugja egy fejét a kerítésen, ami mellett elmegyek, akkor lehet én is odacsapok egyet automatikusan.
Imádom a kutyákat, de ez a kerti kutyatartás számomra rettenet, tényleg, sok területvédő, rengeteg felgyűlt energiával rendelkező jószág. A kutyámat a kabátomba kellett csomagolnom, máshogy nem jutottunk volna haza.
Azt ugye tudod, hogy benne van a törvényben, hogy a kutya a kerítésen nem át nem haraphat kifelé? Tehát ha kifér a feje, az kizárólag a ti hibátok!
Eleve minek kutya, ha nem tudjátok normális körülmények közt tartani? Minek kutya, ha nem tudtok rá még ennyire sem vigyázni?
Szegeny kutya :( utalom, amikor ok szenvednek az emberek felelotlensege miatt...
Ha ennyire tisztaban vagy vele hogy kifer a feje, mar reg meg kellett volna oldani a dolgot, nekem ne mondd h belulrol nem lehet pl drothalot odatenni, vagy ha az nem tetszik akkor barmi mast kitalalni. Foleg ha kozvetlenul elottetek megy a jarda (vagy nagyon kozel). Kicsit mas, ha pl van kocsibeallo a hazatok meg a jarda kozott, akkor felmerul a kerdes hogy miert boklaszott ott az ember, de akkor is neked a kotelesseged keritesen belul tartani a kutyat es pont. Ha meg ugatos, tamados a kutya, meg onvedelemre is hivatkozhat az ember, na nem mintha barmire mennetek a feljelentessel. A sulyos allatkinzasokkal se igazan foglalkoznak sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!