Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltak arról amikor...

Mit gondoltak arról amikor teljesen mindegy, hogy hol és milyen helyzetben, egyszerűen csak láttok valakit aki a pórázon sétáltatott kutyát rángatja?

Figyelt kérdés
Még akkoris ha nem nyakörve van hanem azok a különbő fél vagy egész testet lefedő ruha van a kutyuson
2022. jan. 27. 12:40
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
21%

Drága, ha nem tudnád, ezt pórázkorrekciónak hívják és gyakorin kifejezetten ajánlott nevelési módszer, a "domináld le", "rázd meg a grabancát", "tartsd be a sorrendiségi szabályokat!" és hasonló okosságok mellett.

Felesleges kegyetlenségnek tartom. De mint a válaszok is mutatják, széleskörűen elfogadott módszer, az emberek nem tudnak jobbat és sok esetben nem is nyitottak rá. Szerencsére egyre több az olyan oktató, aki tényleg kutyabarát módszerekkel dolgozik.

Nem fogok miatta szólni, semmit nem segít a kutyán, ha egy random idegen beszól a gazdinak, viszont ha valaki megkérdezi a véleményemet, akkor elmondom.

2022. jan. 28. 06:41
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Én maximálisan pozitív megerősítés párti vagyok, de van, amit csak pórázrántással tudok korrigálni az előéletes, felnőttként örökbefogadott kutyámnál, aki valamikor az utcán élt, ő nem tiszta lappal indult, mint egy lelkiismeretes tenyésztőtől vásárolt kölyök. Pár hónapja egy nagy adag csirkeláb volt eldobálva a környéken, a kutyám természetesen ment volna falatozni, oda sem figyelt rám, jött a póráz motiváció. Nem akarom, hogy esetleg mérgezés miatt elpusztuljon.
2022. jan. 28. 08:00
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem felesleges erről vitázni. Ha megvan a megfelelő kutya-gazda kapcsolat, akkor nem kell ráncigálni. Amúgy ez meg semmiképpen sem “pórázMOTIVÁCIÓ”, legfejebb is kontroll, tiltás. Egy megfelelően képzett, kézbentartható kutyánál bizony ilyesmire semmi szükség.

Abban igazat adok, hogy felnőttként befogadott kutyánál akár lehet indokolt is, de akiknél 8-10 hetes korától ott a kölyök, és odáig tudtak csak eljutni, hogy a flexi végén acsarkodó 3 kilós Fifit vonszolják magukkal, mindenféle kommunikáció nélkül, nos, azokat mélen megvetem legbelül. Ettől függetlenül nyilván nem szólok bele, mindenki úgy hülye, ahogy akar. :)

2022. jan. 28. 08:44
 24/27 anonim ***** válasza:
74%
Egy felnőttként örökbefogadott előéletes kutyánál akármilyen jó a kutya-gazdi kapcsolat, lehetnek olyan ingerek a kutya előéletéből, amit nem lehet egyszerűen (vagy soha) megszüntetni, és amikre zombi módba kapcsol a kutya, és nem figyel a gazdira semmilyen pozitív módszerrel. Az utcán meg senkire nincs ráírva, hogy honnan van a kutyája, és mennyi idős korban került a gazdihoz a kutya.
2022. jan. 28. 09:01
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Ok, látom átment az info abbol, amit irtam. Ja várj, nem :D
2022. jan. 28. 09:05
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
"Ha megvan a megfelelő kutya-gazda kapcsolat, akkor nem kell ráncigálni." <-> "Abban igazat adok, hogy felnőttként befogadott kutyánál akár lehet indokolt is"
2022. jan. 28. 09:25
 27/27 anonim ***** válasza:

Miféle megfelelő kutya-gazda kapcsolatról pofázol?

Ha bele akar valamibe lépni a kutya,olyan helyre akar pisilni ahová én nem engedem (ezeket már említették,én kirakatok üvegére se engedem..),vagy más irányba menne mint ahogy azt én akarom akkor hogy jön a képbe a kutya-gazda kapcsolat? Telepatikus úton gyorsan tápláljam az elméjébe az általam előre felvázolt útvonalat?

Egyszerűbb és gyorsabb arrébb húzni pórazzal,ha gyorsan kell cselekedni akkor abból rántás lesz,de nyílván senki nem fogja annyira megrángatni a kutyát,hogy az fájjon neki.

Tudom,hogy itt annnnyi de annyi okos "kutya tréner" vagy 100 éves tapasztalattal,hogy már a padlás is tele van velük (bár nem tudom akkor mire fel az a sok neveletlen kutya mindenhol..),de mondok most én is neked valami újat.

A póráz pont arra van,hogy azzal vezesd a kutyát.

Semmilyen kutya-gazda kapcsolat nem fogja időben elmondani azt,hogy buksi lépj kettőt dél-kelet irányban,mert valamelyik hülyegyerek megint az útra köpött és abba nem kéne bele lépni..

Vagy ez most nem is tudom hogyan jött ide,gondolom csak ki kellett tenni az asztalra,hogy már pedig más milyen ügyes hogy a kutyája az ő szerelmi viszonyuk alatt megtanult mindent kikerülni és elkerülni..

2022. jan. 28. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!