Kutyánál ételallergia miatti panaszok mennyi idő után múlnak el?
Enyhe tünetekre gondolok.
Eddig is tudtam, hogy allergiás a csirkére, valószínűleg másra is, mert új (hypoallergèn) tápot próbáltam nála, de kiütéses lett és vakarja, nyalja magát.
Visszavàltottam az eredeti tápjára, kb 4 napja, ezért lennék kiváncsi, hogy mikorra kellene elmúlnia, ha valóban a táp miatt jött ki.
Miután lecserélted az ételt és már nem kap az allergénből 1-3 nap múlva a vakarózás minimum el kell,hogy múljon,HA addig nem áll fenn szövődmény ugyanis a kiütések a kutyán el tudnak fertőződni,be tudnak gyulladni,és egyéb más kellemetlenséget hozhatnak magukkal.Ha nem áll fenn régóta (max 1-2 hét) az allergia akkor simán egy étel csere elegendő a vakarózás megszüntetésére,ha tovább akkor a szövődmények kezelése elhúzódik sokáig.
A fül probléma egy gyulladás,tehát az kezelendő az szimplán étel cserével nem múlik el.(cseppek,tisztítás,gyulladás csökkentő)
A kiütések mint mondtam mindig helyzet függőek.A frissek viszonylag hamar,a kivakartak nehezen,a gyulladtak csak további kezeléssel.
Nekem a kutya csirke mellett pl az öblítőre allergiás,pedig az illatát szereti főleg a virágosnak.:D
Így ha neki mosok a Lenor sensitive jöhet csak szóba.(benti ruha,kinti pulcsi,esőkabát,széldzseki,overál,fekhely,plüssök..)
Ha magunknak mosok nincs gond,nem érintkezik vele hosszan közvetlenül,de ha rá adok olyat amit nem sensitive öblítővel mostam azonnal könnyezés,vakarózás,fül rázás,minden elő jön..
(4 éves Staffi)
Hát nem tudom milyen kutya az amelyik 8-10 hét alatt sz*rja ki az előző tápot,de ott akkor több baj van mint allergia..:D
Nekünk is elmúlt pár napon belül a vakarózás,nem kellettek ehhez hetek.A fülgyulladás volt kb egy hét kezelés mellett.
3-as, értem. Hát ez nem nagy változás. A Hypoallergén táp mit takar? Melyik fajtát kapja? Azért kérdem, mert a legtobb hypoallergénnek hazudott táp tartalmaz csirkezsírt, és az, hogy a csirkezsír nem allergizál, egy általános tévhit. (ha a csomagoláson állati zsiradék szerepel, az 1000%, hogy csirke). Ha tegyük fel holnap teljesen leállsz a csikés kajával, akkor nagyjából 3-4 hét, mire az allergének kiürülnek a szervezetből. Tehát jelentős változást nagyjából 1 hónap múlva fogsz tapasztalni, de a tünetek addig is szépen lassan csökkeni fognak.
Ragaszkodsz a tápos etetéshez továbbra is? Csak mert csirkeallergia esetén tapasztalatom szerint célravezetőbb lehet inkább a húsos etetést választani.
Aki pedig lehúzta az első válaszomat, az nagyon ügyes, jár neki a jutifalat. :)
A kutyák kb negyedénél 8-10 hét kell mire megszűnnek a tünetek. A többinél hamarabb, akár 1-2 hét. Ergó legrosszabb esetben 8-10 hét.
Nem attól függ, hogy milyen gyorsan szarja ki, hanem, hogy milyen erős immunválasz alakult ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!