Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek a kutya sebével?

Mit tegyek a kutya sebével?

Figyelt kérdés

Tegnap egy másik kutya megharapta a kutyám mancsait (kerítésen keresztül..). Nem vészes egyik seb sem, már nem is vérzik, de mivel lábraáll és sétál, lassabban gyógyul.

Magának nyalogatja, én megtörölgettem neki. Próbáltam bekötni is, de a mancsain nem igazán tűr el kötést.

Mit tehetnék, hogy jobb legyen neki? Próbáljam mégis bekötni és leragasztani? Vagy jobb neki, ha éri a levegő?

Az egyik mancsán a talppárnája sérült, a másikon a lábujja, az inkább felül van, az talán nem sérül, ha lábra áll.

2022. jan. 20. 12:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Betadinos fertőtlenítés többször. Meg kell akadályozni, hogy nyalogassa.

Általában gallért szoktak ehhez használni.

2022. jan. 20. 12:24
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Hát öhhhmmm......hmmmm, hát nem is tudom, mondjuk orvoshoz vinni!?!?

Az Isten verje már meg, hogy miért nem az első mindegyik gazdának, hogy ha baja van az állatomnak orvoshoz viszem??

2022. jan. 20. 12:25
 3/11 A kérdező kommentje:

#1 köszönöm a választ, le is fertőtlenítettem. Akkor a nyalogatás nem jó. Bent van velem, odafigyelek rá, amíg nem szerzek gallért.

#2 imádom a kutyát és ha jónak látnám, már orvosnál lennék vele. A dokija szabadságon van, a pótdokinál meg a minimum várakozási idő 2 óra, azidőalatt nem tud nyugton ülni és maximum rontana a helyzeten.

Valamint tényleg nem nagy sebek, csak a bőrt húzták le róla fél tökmagnyi helyen, valószínűleg a doki is csak kenőcsöt ajánlana rá. A múltkor egyébként elestem és elég csúnyán leszedtem a bőrt a kezeimről, azzal sem mentem orvoshoz, meg szerintem az emberek többsége sem menne. De ne aggódj, eredetileg is úgy gondoltam, hogy ha pár napon belül nem javul, elviszem dokihoz, mert akkor gond van.

2022. jan. 20. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem, fényképezd le a sebet és küld el az orvosnak, persze előtte hívd fel. Nem a seb nagysága okozhat gondot, hanem, hogy az egy harapott seb.
2022. jan. 20. 13:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Maximálisan egyet tudok érteni a 2. válaszolóval, baromi idegesítő, ha valaki lusta/sóher elvinni a kutyáját orvoshoz.

DE! a lábnál lévő sebekkel, pláne a talppárnán lévőkkel semmit nem tudnak kezdeni az orvosok. í, lefertőtlenítik, majd hazaküldenek. Tapasztalat, rengeteg vágás, szétnyílás stb gondunk volt a sok év alatt ezekkel. Napi 2 alkalommal fertőtlenítsd, amíg el nem kezd szövesedni. A 2-3. naptól lehetőleg ne Betadinnal és peroxiddal, mert azok gátolják a szövesedést.

2022. jan. 20. 13:04
 6/11 anonim ***** válasza:
5. Igazad van, viszont harapott seb az más mint egy vágott seb, szükség lehet antibiotikumos kiegészítésre.
2022. jan. 20. 13:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Igazatok van, abba bele sem gondoltam, hogy a harapás miatt egyéb gond is lehet.
2022. jan. 20. 13:18
 8/11 anonim ***** válasza:
27%
A jo etrend segiti a gyulladaentes gyorsabb sebgyogyulast. A tapok ezt nem teljesitik.
2022. jan. 20. 15:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezt szoktam hasznalni mindenfele serulesre ... neha meg magamra is :)

2022. jan. 20. 17:15
 10/11 anonim ***** válasza:
77%

5-ös válaszoló, harapott sebről van szó, azt kicsit komolyabban veszik.

Kedves kérdező, amit a 2-es válaszomra írtál, nekem csak vég nélküli magyarázkodásnak tűnik. Kérlek, vedd kicsit komolyabban, nem indulhatsz ki abból, hogy te sem fordultál orvoshoz a sérüléseddel.

2022. jan. 21. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!