Olvasgattam, hogy hogyan lehetne a kutyámat magammal vinni vonaton, és egy kissé összezavarodtam?
Belföldön (MÁV-Start) ezen szabályok alapján szállíthatod:
Ha külföldre mész, akkor az adott vasúttársaság szabályai szerint szállíthatod.
Ha nem tetszik a rendszer, akkor vegyél kocsit és vidd azzal a kutyát.
Én nem akarom egyébként megkerülni a szabályt, meg szerintem a kérdező sem, de hadd idézzem ezt a részt a linkelt szabályból:
"A pót- és helyjegyköteles, és a helyjegyköteles vonatra az utas a kutyáját szájkosárral és pórázon vezetve felviheti a jármű utasterén kívüli (peron, többcélú tér) részbe. Az utasnak a kutyát a felvitelt követően haladéktalanul az arra alkalmas – a kézipoggyász mérethatárt (30x50x80 cm) meg nem haladó méretű – szállítóeszközben kell elhelyeznie, mely alkalmas arra, hogy az utasok testi épségét, biztonságát, a vonatok, vagyontárgyak tisztaságát és sértetlenségét megóvja."
Na most egy ekkora hordozóba szerinted befér egy 30kg-os kutya? Még az én kistestűnek számító kutyámnak is a LEGKISEBB, de nem ideális méretű hordozója is 40x45x60, és az ideális ennél amúgy nagyobb lenne. Pont ezt írtam fentebb, hogy ez így elég sok kutyát kizár az utazási lehetőségből helyjegyes járatokon, ha komolyan gondolják.
A "szelíd" kifejezést nem azért mondtam, hogy másképp bánjanak vele.
Ha valaki esetleg szokott vonatozni, nagyobb kutyával, elmondhatná, hogy neki hogyan működik a dolog
6-os vagyok. Hiába pontoztok le csesszétek meg. Ezek a szabályok. Be kell tartani különben nem utazhat, megbüntetik, leszállítják. Akkor meg azért verné itt a hisztit a kérdező.
Én a kerékpárjaimmal szívok ha utazni kell. Repülőre felvinni nem kicsi nyűg. Sok IC-re fel sem vihetem a kerékpáromat, a kutyát meg fel lehet mindegyikre. Több lehetőség van blökit utaztatni.
Mindenkinek van valami becsípődése, de ettől ne várja el, hogy minden szabályt majd úgy alakítanak hogy neki jó és kényelmes és olcsó legyen neki.
Ha nem tetszik a rendszer akkor csinálj magadnak saját vasutat - nem te lennél az első ebben az országban! :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!