Kiskutyát lehet vinni 2 év alatti gyerek mellé?
Nem tenném, sem a kutya, sem a gyerek miatt.
Nem egy olyan esetet láttam, amikor a gyerekben kiskutya miatt alakult ki a kutyáktól való félelem. A kiskutya ugyanis még maga is gyerek, túlpörög, ugrál és az éles kis fogaival kíméletlenül harap...
Ezt a "vinni 2 év alatti gyerek mellé" dolgot sem értem. Ki vagy te a sztoriban? Hogy érted, hogy "vinnéd" a kutyát?
2-es vagyok: Az lemaradt, hogy a szülőknek is sokat lefoglal az idejéből a kiskutya, hisz őt még nevelni kell, ami nagyjából annyi időt igényel, mint a gyerekkel való foglalkozás is.
Ráadásul a kiskutya még jó ideig nem szobatiszta, ami alig 2 éves totyogó mellett nem egy nyerő párosítás.
Plusz az állatorvosi költségek - oltások, ivartalanítás - nem biztos, hogy hiányoznak egy kisgyermekes családba épp...
Ezt nagyon át kellene gondolni a szülőknek, hogy belefér-e az életükbe.
3-as: nem, nem dobják ki, csak sokszor ha nem jut idő a kutyára, akkor az egész család életét megkeseríti a nem megfelelően szocializált kutya és a tőle rettegő gyerek.
A kérdés időzítése meg a "vinni" ige használata pedig erősen arra enged következtetni, hogy valaki ajándékozni akar egy családnak egy kiskutyát feltehetőleg a közelgő ünnepre.
Na, ha így van, azt nagyon le kellene tárgyalni az adott családdal, mert kicsit sem biztos, hogy jó ötlet...
6-os
Ha a kutya előbb volt, mint a gyerek, akkor a tér-idő kontinuum törvényei szerint mire a gyerek 2 év körüli lesz, akkorra a kutya valamivel több. Annyi idő alatt pedig már elég sok mindenre meg lehet tanítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!