Kiskutyát lehet vinni 2 év alatti gyerek mellé?
Bár a mi legkisebb fiunk már 7 éves, de auti és adhd-s is, szóval hangos is és pörög is. Kaptunk ajándékba egy kis zsebcirkálót. 1-napig furcsán méregette a gyerkőcöt, mintha azt tanulmányozná, hogy mi a fenét lehetne vele kezdeni. Utána valahogy ösztönösen összeszoktak. Természetesen nem hagytuk őket soha csak kettesben. A kutyust és a fiunkat is tanítgattuk, hogy mit szabad és mit nem. Voltak dolgok, amiket viszont nem tanítottunk nekik és mégis kialakult. A kutyus például nem ugat, ha ott van a kicsi (fél az ugatós kutyáktól). Ha a gyerkőc kiakad és sikít, visít, vergődik a földön, a kutyus odafekszik mellé és megvárja hogy lenyugodjon. Nem ugat, nem ugrál, csak vár. Amikor játszanak akkor viszont veszett módon futkározik, amin meg a kicsi gazdi kacag nagyokat.
Szerintem egyébként kutyája válogatja. Ha egy kutya idegbeteg lesz egy gyerektől (normál nevelés és odafigyelés mellett), akkor ott valami más baj is lehet.
A szülőtől függ. Ha felfogja, hogy a gyerek mellett napi szinten kell időt szánni a kiskutyára, játszani vele, tanítani stb., akkor nyugodtan mehet. Ha az az elképzelés, hogy a kutya meg a gyerek majd elfoglalják egymást, aztán magától kialakul minden, akkor nagyon hülye ötlet.
Nekem másfél éves volt a fiam, 5 a lányom, mikor menhelyről hoztunk egy 5-6 hónapos kölyök kutyát. Semmi baj nem volt velük, de az a kutya minden nap sétált másfél órát (volt, hogy 2x, a gyerekekkel együtt), napi többször játszottunk az udvaron, és első naptól tanítottuk a szabályokra. Nem nőtt a gyerekek mellett, mint a gaz.
Kutyaoviba se vihetem még egy hónapig, mert meg kell legyen az összes oltása :D De az a kérdés, hogy neveléssel le lehet-e erről szoktatni, vagy amelyik kutya kicsinek ilyen, az ilyen is marad? :( Remélem nem. Amúgy sokat olvasok kutyanevelés témában meg volt is már kutyám, de a mostani kemény dió, eddig semmilyen módszer nem használ nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!