Ivartalanítás utáni szőrhullás? Mikor áll helyre?
Sajnos az ivartalanítás nem egy földi csoda, aminek nincs hátránya. Mert mindennek van, azzal nem teljesen (de részben igen) értek egyet, hogy lassan mindenkit köteleznek erre, az meg, hogy a te kutyádon mennyire jön ki a hátrány, az lutri, van aki nem tapasztal semmit, van aki igen. Nekem is egy hete lett ivartalanítva a kutyám, és csak remélni tudom, hogy nem lesz kára belőle.
De mindenképp vidd vissza a dokihoz, hátha tud segíteni, illetve bár esélyes, hogy az ivartalanítástól van, főleg hogy előtte nem volt, azért nem lehet kizárni, hogy van-e más dolog a háttérben, mert egy hónap még kevés ahhoz, hogy ennek a következménye legyen. Egy hónap alatt még csak ki se ürül rendesen az eddig termelt hormon a szervezetből, így már csak 50% hogy az ivartalanítástól van.
De mindenképp beszélj a dokival, nem egészséges szőr váltás idején sem, hogy így hullik. Max vedlési időszakban, ami nem januárban van, ha meg mégis most vedlik akkor valami megintcsak nem jó.
Sajnos nem mondják el az orvosok az ivartalanítás rossz hatásait.
Ez az egyik. Nem biztos, hogy helyrejön.
Utolsó! A tél közepén nincs szőrváltás!
Ha egy kutyát mostanában fogadtak be kintről, akkor már megvolt a téli szőrzete, ha fűtött lakásba kerül, elhullajtja, mindegy, mit mutat a naptár. Volt hozzá szerencsém.
Lehet, hogy semmi köze a műtéthez, a hormonproblémák nem néhány hét után szoktak jelentkezni. Érdemes lenne visszavinni az orvoshoz, labort csináltatni.
Én még nem találkoztam amúgy ilyesmivel ivartalanítás kapcsán.
Régebben még rajta volt a neten, volt hozzá kép is, milyen az ivartalanítás utáni szőrhullás.
Azt hiszed, megtaláltam? Dehogy! Pedig be akartam linkelni ide.
Az a lényege, hogy egy-egy sor szőr hullik ki egymás alatt. Mint ahogy eszed a főtt kukoricát, ahhoz tudnám hasonlítani.
Szóval sorban, nem össze-vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!