Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kakil a kutya a pelus...

Miért kakil a kutya a pelus mellé?

Figyelt kérdés
9 hetes golden kutyám mindenhova is kakil csak a pelekara nem.... Amit látom h kakal át teszem a pelekara, oda nem kakil de 2 perc múlva random másik helyre a házban... Ha meg kiviszem kint se kakal bezzeg ha bejottünk... 5 pelenkát raktam ki random helyekre a házban mégis képes fél méterre mellé piszkítani... Mit tegyek? Tudom h türelem de nagyon el vagyok keseredve, most konkrétan 20 perc alatt 4 kutya kakit szedtem össze, másik után kivittem, kint volt pisi de kaki nem..
2022. jan. 13. 10:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
27%
#20 Én is próbáltam ezt a csak jutalmazós-szó nélkül takarítós módszert, de az enyém abból nem jött rá, hogy bent nem szabad. Párszor kapott a popsijára, ha bent wc-zett, és mindig rászóltam, hogy nem szabad! Így hamar rájött, hogy bent ne ürítsen, de egészen addig azt gondolta, hogy bent és kint is lehet.
2022. jan. 13. 13:54
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, a kutyapelenka nem haszontalan, nagyon jó mondjuk egy idős kutyánál, akinél már inkontinencia probléma is van, vagy ha elkap valami fosós vírust, de így nem fogja megtanulni a szobatisztaságot.

Egyébként csatlakozom ahhoz, aki azt írja, hogy a goldi nem kinti kutya, nagyon emberközpontú (gondolj csak a vakvezetőkre, ők sem kinti kutyák), ráadásul igencsak aktív fajta, és nem fogja lefárasztani magát kint, ez a te dolgod lesz. Mellesleg ha a hidegtől félted, nyugodtan adj rá kutyakabátot, erre találták ki, hogy ne fázzon a kutya, nem ciki, és akkor lehetsz vele több időt kint, a végtelenségig úgysem tudja tartogatni, és nagy dicséret, ha jön a produktum.

2022. jan. 13. 14:02
 23/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 20-as,össze szedtem a peliket és akkor újra tervezés 😊igazából rengeteget olvastam hogy hogy tegyek be pelenkát és mindig tegyem közelebb az ajtóhoz, és folyamatosan ki szokik majd.
2022. jan. 13. 14:03
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

igazából rengeteget olvastam hogy hogy tegyek be pelenkát és mindig tegyem közelebb az ajtóhoz, és folyamatosan ki szokik majd.

Tesómnak így tanulta meg a kutyája, hogy az ajtó mellé kell tojni...évekig csinálta az ajtók mindkét oldalán... Nem ajánlom.

2022. jan. 13. 14:19
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert rászoktattad a "pelussal", hogy szarhat a házban. Ezért megszokta már most, hogy oda végzi a dolgàt. Ne legyél lusta, a kiskutyák kaja után kakilnak általában, vidd ki sűrűn és addig ne menjetek be, amíg nem végzi el a dolgát! Még kicsi, nem fogja 2 nap alatt megtanulni, de ha következetesen minden nap rendszeresen kiviszed, akkor megszokja.

Kivéve ha azt akarod, hogy 30-40 kilósan is a házba szarjon...

2022. jan. 13. 15:00
 26/32 anonim ***** válasza:
84%
Eldöntheted ezeket mind, hogy kinti kutya lesz, ki is rakhatod 9 hetesen is, max megfagy. Szar döntés volt, de persze szabad ország van... Idióta.
2022. jan. 13. 15:25
 27/32 anonim ***** válasza:
88%

Ha elfogadod a tanácsot, szedd fel a pelusokat. A kutya nem tud különbséget tenni a pelus és a szőnyeg közt. Max azt szokták megtanulni, hogy a lakás melyik pontján szabad, DE akkor mindig oda fogja csinálni. Képes lesz egész séta alatt tartani, és otthon elvégezni. Mert a pelus ezt tanítja.

9 hetesen még nem vagy elkésve, hogy ezt rendberakd. Ugye napi 3x eszik. Evés után mindig dolog lesz. Ha felülről töltesz, alul kijön. :D Evés után pihenjen 20 percet, aztán menjetek el sétálni. A mozgás segíti a bélmozgásokat, meghozza az ingert. Hagyd, hogy szimatoljon, megtalálja azt a helyet, ahol szimpi neki. Az első pár séta hosszú lehet, hiszen eddig a lakásban végezte, de ha végre kinnt csinálja akkor (várd meg,amíg végez) dícséret, simi, jutifali, játék. Akár pisi, akár kaki.

Kölyökkutyát érdemes 2 óránként egy gyors sétakörre kivinni, és az etetések után. Ha már stabilan kinnt végzi, akkor kezdheted a séták közti időt nyújtani, de naaagyon lassan.

A benti baleseteket csak akkor büntesd, ha rajtakapod. Ha épp csinálja, akkor pár mély torokhangú szó, és azonnal kifelé vele. Ha csak a meglepi csomagod találod, azt elkönyveled és takarítasz.

Türelem, türelem és következetesség. :)

Szuper kutyás éveket!

2022. jan. 13. 17:33
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Azert az utcai setaval ovatosan, en oda nem vinnem, foleg, mert ha jol ertem, van kert. Ameddig nem kapja meg az osszes oltasat, addig csak a kertbe menjetek.
2022. jan. 13. 17:52
 29/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kertbe megyünk egyelőre😊
2022. jan. 13. 20:26
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagyon pórul jártunk a pelussal. Tényleg mielőbb szabadulj meg tőle. Megértem hogy idegesít hogy becsinál mindenhova. De minél tovább próbálod a pelusra szoktatást annál később szabadulsz meg ettől. Ha rajtakapod szidd le hogy bent csinálja és vidd azonnal ki és ott folytassa. Ha nem akkor meg csendben eltakarítani. Idegesítő de nem tudsz mást. Utólag már nem ért belőle. 2 kutyánk van az elsővel mi is pelusoztunk aminek az lett a vége hogy megjegyezte a pelus helyét és 10hónapos koráig az volt a benti WC. Kint is csinált de a régi pelus helyén lazán bent is. Már arra sem emlékszem hogy lett ennek vége de hálaég már abbahagyta. Utána a másikkal már nagyon másképp csináltuk. Box!! Ennek hála 4hónapos korától már nem volt baleset bent. Megszokta mint a saját kis helyét és amikor nem tudtunk rá figyelni becsuktuk. Alszik bent. Viszont ha kell valami jelzi mert nyilván nem fog maga alá csinálni. Kint meg klikkerrel megerősíteni hogy jól csinálja. Jutalomfalat és nagy örülés.
2022. jan. 13. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!