Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kakil a kutya a pelus...

Miért kakil a kutya a pelus mellé?

Figyelt kérdés
9 hetes golden kutyám mindenhova is kakil csak a pelekara nem.... Amit látom h kakal át teszem a pelekara, oda nem kakil de 2 perc múlva random másik helyre a házban... Ha meg kiviszem kint se kakal bezzeg ha bejottünk... 5 pelenkát raktam ki random helyekre a házban mégis képes fél méterre mellé piszkítani... Mit tegyek? Tudom h türelem de nagyon el vagyok keseredve, most konkrétan 20 perc alatt 4 kutya kakit szedtem össze, másik után kivittem, kint volt pisi de kaki nem..
2022. jan. 13. 10:53
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
91%
Esetleg szobatisztaságra kellene szoktatni. Sokkal egyszerűbb lenne. Miért nem neveled rendesen? Miért akarod, hogy bentre ürítsen?
2022. jan. 13. 11:01
 2/32 A kérdező kommentje:
Kiviszem 2 óránként én, de ha nem kakil kint ha még bejovunk bent kakal.... Ennél jobban hogy nevelem szobatisztasagra? Jo lenne ha éjjel ha viszem ki nem kéne azt néznem h hol vannak a kaka kupacok meg pisi foltok.. Vagy mire gondolsz pontosan?
2022. jan. 13. 11:22
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Mert a pelenkaval csak azt tanulja meg, hogy bent is szabad kakilni, pisilni, barhova.

Igy foleg, hogy 5 kulonbozo helyre is leraktad, bar neki mindegy szerintem. En nem zavarnam ossze a kutyat ezzel a pelenkas dologgal, nehezebben lesz majd szobatiszta, mert nem fogja gyorsan megerteni, hogyha bent is lehet, akkor kint mit varsz tole.

Egyebkent addig kell allni mellette, ameddig el nem vegzi kint a dolgat, majd megdicserni.

De 9 hetesen csodat nem szabad varni tole, meg jo darabig lesznek balesetek es ez termeszetes.

2022. jan. 13. 11:35
 4/32 anonim ***** válasza:
93%

A pelenkával azt tanítod, hogy bent végezze el a dolgát. Ezt várod el tőle, ő pedig ezt is csinálja meg. (Az más kérdés, hogy emberileg milyen lelkületet mutat ez, hogy te azt akarod, hogy bent illatozzon a lakásban az ürülék. Hogy ez milyen igénytelenségre utal. Ez persze magánügy.)

Ha azt akarod, hogy szobatiszta legyen, akkor azt kellene tanítanod, hogy csak kintre üríthet. És addig nem jöttök be, amíg nem sikerült kint elvégeznie a dolgát.

2022. jan. 13. 11:36
 5/32 A kérdező kommentje:
Nem benti kutya lesz, hanem kinti csak mivel hideg van és kiskutya nem tehetem ki..legalabb míg bent van, ne piszkítson össze vissza.. Egyáltalán nem buli éjjel mikor vinnem ki azt lesni h hol van kutya pisi/kaki....
2022. jan. 13. 11:39
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

9 hetes, azaz 9 HETES! Mit varsz tole? Szobatisztasagra szoktatni nem

2 perc meg akkor sem, ha normalisan csinalod. Allitolag vannak kutyak, akik sikeresen pelenkara tudnak szokni (nem tudom, nalunk pl nem sikerult, bohockodtam vele en is), de az sem megy elsore. Nagyon picike meg, nem erti, hogy mit szeretnel tole, de igy foleg nem, hogy neha kiviszed, neha meg pelenkara rakod.

Kolyok, ezzel jar.

2022. jan. 13. 11:44
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

Az ugye meg van, hogy a golden nem való kerti dísznek? Kinti-bentinek oké, csak kintinek nem.

9 hetes, tehát kb 1 hete van nálad. Minden egyes alkalommal, amikor üríteni KÉSZÜL kiviszed és megvárod, hogy elvégezze a dolgát. Éjjel pedig bizony fel kell kelni hozzá. És kb 2-4 hónap, mire megtanulja a szobatisztaságot. Nem pedig 2-4 nap...

Biztos jó ötlet volt az a kutya nektek?

2022. jan. 13. 11:53
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

"Egyáltalán nem buli éjjel mikor vinnem ki azt lesni h hol van kutya pisi/kaki...."

Pedig a kutyatartás bizony ilyen. Mármint akkor, amikor semmi gond nincs, mert lesznek ennél embert próbálóbb részei is. Ezeket érdemes lett volna előre átgondolni, mielőtt hazavisztek egy kiskutyát.

2022. jan. 13. 12:02
 9/32 A kérdező kommentje:
Istenem tipik magyar mentalitás... Had döntésem el én h nekem való e a kutya vagy nem, kint akarom tartani vagy bent... Fent leírtam a kérdésem ha valaki segít köszönöm, de nem erre vagyok kíváncsi h hol tartsam a kutyámat, meg való e nekem vagy sem...
2022. jan. 13. 12:07
 10/32 A kérdező kommentje:
Még egyszer leirom,viszennki éjjel is 2 óránként, de vannak nyilván balesetek ami jó lenne ha pelenkára történne és nem random helyekre a házban. Erre keresek megoldást... Éjjel meg nyilván nem tudom a jeleket figyelni mert alszom... Mire fel ébredek h mászkál addigra meg még is történ a bepisi/kaki
2022. jan. 13. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!