Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kakil a kutya a pelus...

Miért kakil a kutya a pelus mellé?

Figyelt kérdés
9 hetes golden kutyám mindenhova is kakil csak a pelekara nem.... Amit látom h kakal át teszem a pelekara, oda nem kakil de 2 perc múlva random másik helyre a házban... Ha meg kiviszem kint se kakal bezzeg ha bejottünk... 5 pelenkát raktam ki random helyekre a házban mégis képes fél méterre mellé piszkítani... Mit tegyek? Tudom h türelem de nagyon el vagyok keseredve, most konkrétan 20 perc alatt 4 kutya kakit szedtem össze, másik után kivittem, kint volt pisi de kaki nem..
2022. jan. 13. 10:53
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

9 hetes babakutya, te mennyi idő alatt lettél szobatiszta, amikor már nem hordtál pelenkát? Na, ebből indulj ki.

Mióta van nálad a kutya? Ahonnan van, ott hogy szoktatták, ott is volt pelenka?

2022. jan. 13. 12:15
 12/32 A kérdező kommentje:
Azért szerintem ne említsük egy lapom a kutya meg az emberi szobatisztaságot.
2022. jan. 13. 12:18
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne? Sem az ember, sem a kutya nem magától lesz szobatiszta, ez egy tanulási folyamat. Más idő, de idő, és nem megy csettintésre, és egyéni, hogy kinél milyen gyorsan megy.
2022. jan. 13. 12:22
 14/32 anonim ***** válasza:
91%

Legyél már türelmesebb bakker. Add vissza szegény kiskutyát, ha ennyire nincs érzéked hozzá.

A teljes szobatisztaságot kb. fél éves korukra szokták elérni, mit vársz egy 2 hónapostól? Mintha egy 1 éves gyerektől várnád el, hogy szobatiszta legyen. Addig legyél kint vele, amíg nem kakil. Nem 2 percre kell kivinni, ha kell, fél órát is legyél vele kint. Ha kakilt, pisilt, akkor megdicséred, adsz neki jutifalatot. Ha bent csinálta, akkor leszidod, de ne bántsd. Szép fokozatosan meg fogja tanulni. A pelust felejtsd el, felesleges.

Amúgy meg az nem normális dolog, hogy 20 percen belül 4x kakil. Szerintem nem jó a táp, amit kap, lehet allergiás valamelyik összetevőre. Azt adod neki, amit a tenyésztőnél is kapott?

2022. jan. 13. 12:46
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastam a kommentjeidet, te egyébként kutyavásárlás előtt tisztában voltál azzal, hogy mivel jár egy kiskutya? Tudod, bekakil-bepisil, megrág ezt-azt, rosszalkodik. Ha te erre ennyire nem voltál felkészülve, akkor komolyan minek kellett neked kutya? Azt hitted, hogy majd csendben ellesz a sarokban, segít a takarításban és a wc-n fogja végezni a dolgát? Jesszus…hát igen az első pár hónapban pisil-kakil a lakásban, amíg meg nem tanulja, hogy nem szabad. Na és? Feltakarítod és megy az élet tovább.
2022. jan. 13. 12:51
 16/32 A kérdező kommentje:

Azért kakilt 4x mert, amit látom h kakil teszem rá a pelusra, de ugye "megszakítom" ezzel a folyamatot, de hiába teszem a pelusra/viszem ki, nem folytassa 🤦‍♀️

Egyébként igen voltunk állatorvosnál, jelenleg táp váltásom vagyunk.

2022. jan. 13. 12:52
 17/32 A kérdező kommentje:
15-os.. Írtam hogy nem benti kutyának "terveztük" de mivel hideg van nem tehetem ki. Kinti kutya lesz.
2022. jan. 13. 12:53
 18/32 anonim ***** válasza:
91%
#17 de akkor is nyilván tudtad előre, hogy az első hónapokban bent lesz. Akkor viseld el, hogy takarítani kell utána. Te vállaltad, nem ő akart a kutyád lenni.
2022. jan. 13. 12:55
 19/32 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem rakd egy doboz ha ha "kakipózba"áll!😉🐕
2022. jan. 13. 13:00
 20/32 anonim ***** válasza:
89%

A pelenkákkal pont azt tanulta meg, hogy bent kell üríteni valamire. Ez elég jól megy neki a jelek szerint. Neki mindegy, hogy pelenka, szőnyeg, vagy a földre esett kedvenc pólód az. Nem tud különbséget tenni.

Ezután viszont sokkal nehezebb lesz erről lenevelni, hiszen nem fogja érteni, hogy amit eddig jól csinált, az most miért rossz.

Szedd fel az összes pelenkát, és kezdd előlről a dolgot. Kiviszed, ha ürít, dícséret, jutalom. Ha bent ürít, szó nélkül takaríts. Meg fogja érteni, mit akarsz.

2022. jan. 13. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!