Erdőbe nem lehet póráz nélkül a kutya?
De ha nem visszahívható a kutya és nagyon messze elmegy tőled azért raknék rá pórázt.
De szerintem elég ritka eset hogy a kutyàt lelövik.
Ha meg is történik szerintem is inkább nyílt terepen.
Azért mindenki vigyázzon a kutyájára.
Ne túlozzunk, a gyorshajtás tökmás, de azért póráz nélkül sétáltatásért még nem hallottam hogy valakit megbüntettek volna😂
Pont ezért kérdeztem mert senki nem is tud róla, a gyorshajtás meg köztudott, naponta ezer bírságot kiosztanak. De rendőr mellett lazán elmész póráz nélkül, még ő se hallott erről.
Pedig megbűntetnek ha hallottál róla ha nem.Törvénybe ütköző közterületen kutyát elengedni,mert lehet hogy a tiéd a legtöbb helyzetben jól nevelt,de ha pont egy sárga szallagos kutyához baktat oda akkor máris gondot okoztál egy másik embernek azzal,hogy nehezedre esik fogni egy textil pórázt,de kutya azért kellett.
Nem mindenki kutyája tolerálja ha más kutya közelít és neked azt gazdaként,emberként is kötelességed tiszteletben tartani.Mert nem azért állnak félre,tesznek fel mindenféle jelzést a kutyájukra a sárga szallagtól kezdve a "rehab" feliratú ruhákig,hogy te telibeszard és elengedd a kutyád.
Erdőben,mezőn,nyílt terepen ráadásul nem csak azzal futhatsz össze.Lóval is,gyerekkel is,futókkal és kutyákat nem kedvelőkkel akik nagyon nem fogják díjazni,ha ott pofátlankodik a kutya,te meg kilóméterekre lemaradva sétálgatsz valahol.
Röviden tömören,ha el akarod engedni a kutyát vidd futtatóba,kertbe,ha kiviszed a házból akkor meg kösd meg és nem lesz gondod senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!