Cavalier king charles spániellel lehet erdőbe menni vagy kicsikét túrázni? Tapasztalatok? Mire kell figyelni különösebben nálla? Tanulékony? Kell kutya iskola?
Hogyne lehetne! Bár szobakedvencnek tartják elsősorban, azért a spanik vadászkutyák. Örömmel fog veled túrázni az erdőben is.
Kutyaiskola minden kutyának jót tesz, ha nincs tapasztalatod kutyanevelés terén, akkor mindenképp. :)
Arra figyelj, hogy jó tenyésztőtől vedd, és hogy bármilyen kis cuki, akkor is kutyaként neveld, hogy szófogadó legyen. Tudnak makacsok lenni.
Kennelt sajnos én nem ismerek.
Lehet vele kirándulni,túrázni,élvezni fogja . Mondjuk én nem is tudom,van olyan kutya,amelyik nem szeret az erdőben bóklászni ? :D
Arra kell figyelni, hogy a vadat űzheti,befuthat a bozótosba. Ez kutyafüggő, de egy pórázzal problémás kutyánál is megoldható a probléma. Nekem egy mudi-spániel keverékem van ,ő nem tér le az ösvényről bármiylen állatot lát vagy érez ,régen volt egy labi keverékem,az ment mint az őrült ha meglátott egy fácánt ,ezért nem nagyon lehetett levenni a pórázról.
Nagyon köszönöm szépen a gyors választ!
Már csak a kennel van hátra...
Valaki biztos nem tud ajánlani?
KB. mennyibe fog kerülni tenyésztőtől, törzskönyvvel?
Minimum.
Ha normálisat, egészségeset akarsz, nem kamutenyésztőtől.
Külföldről még több.
Valaki tud Magyarországon belüli tenyésztőt ajánlani?
( nem számít az ár, csak, hogy egészséges legyen)
A válaszokat előre is köszönöm!
"Minden bele fog akadni a bundájába fennakad a bozóton." - Ez sok kutyánál előfordulhat, főleg toklász szezonban, és ahhoz még hosszú szőrűnek sem kell lennie, hogy a talpába belefúródjon. Figyelni kell, és szükség esetén fürdetni.
A spani vadászkutya. Tegnap egy 8 hónapos spániellel is voltak egy 10km-es teljesítménytúrán, ahol én is ott voltam a mentett kutyámmal. Jól bírta a pici is.
A Cavalier már nem vadászkutyának lett kitenyésztve, hanem alapból társasági kutyának. Távoli rokona mindössze a vadászspánieleknek.
"A Cavalier King Charles ősei nem a vadászkutyák közül kerültek ki, pedig a 13. századi Angliában a kutyákat csak munkavégzésre tenyésztették.
Arisztokrata körökben kezdtek az úgynevezett szalonkutyák is teret kapni."
Ettől függetlenül természetesen lehet vinni. Szerintem a legjobb természetű kutyus, kiegyensúlyozott, értelmes, okos és szófogadó. Kevés dolog van, amire nem lehet megtanítani. Élvezné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!