Óriás Uszkárra milyen árat tartanátok még reálisnak?
Szeretnék egy ilyen kutyát,de mindig is elég nagy szakadék volt az áraik közt mióta nézegettem.
Átlagosan kan 1500 euro körül kezdődik,szuka 1800.
Egészen 3.000 euro átlag árig láttam leginkább szukákat.
Azért 1500 és 3000 közötti összeg az elég nagy különbség,és ezek szinte mindegyike alkalmas tenyésztésre is,hobbira is.Magukat a tenyésztőket kérdezve arra jutottam,hogy náluk leginkább a vérvonal mellett a szín számít és nem számít.
Például fehéret semmiképpen nem kapnék 2000-2500 eu alatt akár kan akár szuka.A barna van minden ár kategóriában,fekete viszonylag olcsó ők leginkább az 1500-2000-es árban mozognak.
(bár sok fajtából nem túl kelendő a fekete)
Hobbira kellene nekem,de nem tudom mi lenne még az az ár amit nem túlzás kiadni érte..
Nekem is a fehér tetszik,de anyám szerint csak a szín miatt akár egy éves várólistára kerülni és 2000eu feletti összeg előlegét letenni hülyeség,hiszen ugyan azt a kutya fajtát kapom meg ha nem fehéret veszek is.
Nekem viszont a fekete nem tetszik egyáltalán,a barnával pedig több esetben is úgy voltam,hogy most ha már 1500-2000 eurót kiadnék érte akkor mindegy,ha várok a fehérre is,de itt meg benne van a pakliban az is,hogy 2 helyett már 3 ezret kérnek majd el amiben anyámnak megint talán igaza van,hogy egy szín nem ér ennyi plussz összeget mikor tényleg ugyan azt kapom csak más csomagolásban..
Nem tudom,dilemma.Hobbi célra,családi kutyának,társ állatnak ti meddig látnátok az árat reálisnak,és inkább költenétek és várnátok többet egy színre vagy vennétek azt milyet kaptok kevesebbért is és akár pár hónapon belül?
Ki fizeti a kutyát? Anyukád vagy te?
Ha nagyon álomfajta, akkor megéri a jó tenyésztőt megfizetni.
Megszületett végül a döntés.:)
Annak is igaza van aki nem venne ennyiért hobbira,és annak is aki azt mondja,hogy nem 5 percig fogom nézegetni és akkor már legyen olyan amilyet szeretnénk.
Anyukám sötétebb szukának örült volna,mert mindig is fekete vagy barna kutyái voltak.(2 fekete és 1 csoki labi)
Én viszont konkrétan fehéret néztem és pont kanra esett volna a választásom.
Úgyhogy megállapodtunk abban,hogy világos szín változatot,de szuka kutyát fogunk venni maximum egy 1800-2000 euro árig.Így mindenkinek megfelel.
A magyar hírdetést köszönöm,mindenképpen érdeklődöm náluk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!