Szerintetek miért utálják sokan az ingatlanosokat? Mi a véleményetek a különböző irodákról? Mennyi sikerdíjat tartanátok reálisnak?
Én nem utálom. Aki arra nem képes, hogy ingyenes oldalra
feltegye a hirdetéseit, az fizessen csak ingatlanirodának.
Viszont ha a saját ingatlanom akarnám eladni, akkor nem
fordulnék ingatlanirodához, mert egy 10 milliós háznál is
1% az 100.000 ft, és azért nem szívesen fizetnék, amit én
is meg tudok csinálni (előbbi hirdetőoldalakra regisztrá-
ció, telefonos, emailen érdeklődők kezelése stb).
Mert igazi semmirekellő vérszopók.
Ha el akarsz adni valamit, akkor 3 percenként hívogatnak sorba, akkor is ha egyértelműen leírtad, hogy ingatlanos ne keressen. Nagyrészük erőszakos, mindenáron le akar szerződni az emberrel, nem lehet lerázni. A legpofátlanabb fajta meg vevőnek adja ki magát és miután rabolta az idődet csak akkor fedi fel, hogy ő igazából ingatlanos...
Ha venni akarsz sem jobb a helyzet. A pár üdítő kivételtől eltekintve fingjuk nincs semmiről, telefonban azt sem tudják milyen ingatlanról beszél az ember, szinte SOHA nem tudnak semmilyen részletet közölni, csak szócsövek a tulaj és a vevő között - teljesen feleslegesen. A kérdésekre általában felületes válaszokat adnak (mert fingjuk nincs), sajnos utána sem járnak semminek, sőt, a rosszabbik fajta csak bekamuzik valamit, mintha utána járt volna.
Valódi hasznuk pedig nincs se a vevő se az eladó számára. Csak feltartja mindkét felet és tartja a markát.
Szerintem itt sem lehet általánosítani. A DH-ról és az OC-ről sok rosszat hallottam, de ott is dolgoznak rendes emberek. A Balla híre jó és az OTP-t Ingatlanban is sokan bíznak.
Ami biztos, nem minden ingatlanos vérszopó. De vámpírok ettől még léteznek.
De, mind az. Mert amit a tulaj nem tud eladni azt az ingatlanos sem. Amit meg a tulaj is el tud adni ott igazából nincs az ingatlanosra szükség, mert nincs hozzáadott értéke.
Egyedül a nagyon suta embereknek jöhet jól egy ingatlanos, akik azt sem tudják merre van az előre de olyan árért, amiért "dolgoznak"...
Csak egy eset illusztrációnak: talán a Kiszámoló blogon írta valaki, hogy a statikus (aki ugye komoly szakember és törvény előtt felel azért, amit leír) 80 000-ért készített szakvéleményt egy erősen felújítandó ingatlan állapotáról, az ingatlanos meg közel három milliót tervezett zsebre tenni azért, hogy ránézésre megállapította, hogy "teljesen stabil, semmi baj nincs vele". Hazudnak összevissza, fekvőgalériát beszámítják az alapterületbe, elfelejtik odaírni, hogy nem lakás minősítésű az ingatlan, egyszobás lakást kétszobásként hirdetnek azzal, hogy "át lehet tenni a tűzhelyet a konyhából a szobába, és onnantól amerikai konyhás", az összes városban minden is "a belvárosban" van szerintük. Plusz tudod, hogy azzal szerezte a megbízást, hogy a kifárasztásig zaklatta az eladót.
Ismerek normális ingatlanost, de tű a szénakazalban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!