Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan miért panaszkodnak hogy...

Sokan miért panaszkodnak hogy 4 órára jelentik be őket?

Figyelt kérdés
TB így is fizetve van 100%-ban, nyugdíja meg úgy sem lesz senkinek akkor.
2016. aug. 13. 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Mert például szeretne hitelt lakásra, autóra, így viszont esélye sincs. Azonkívül, ha nem 20 éves, hanem mondjuk 55, könnyen lehet, hogy lesz nyugdíja.

Ha meg nem fizetné ki a cég, jogilag csak ezt a 4 órás bért követelhetné.

Meg az ÁFA is azért 27% például, mert az ilyen ügyeskedésekkel kieső adóbevételt valahogy pótolni kell.

2016. aug. 13. 14:45
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Mert, aki nem 20-30 éves, hanem már idősebb, annak azért még lesz nyugdíja. És ha pl. 3 éve van vissza nyugdíjig, akkor ha 4 órára van bejelentve, akkor 6 évet kell még dolgoznia.
2016. aug. 13. 15:53
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
És ha netán el kell menned táppénzre, csak a 4 óra után kapsz pénzt, és elvileg 4 órára a szabadság is kevesebb.
2016. aug. 13. 16:18
 4/11 anonim ***** válasza:
34%

Tévedésben vagytok.

4 órásra nem kevesebb a szabadság, ugyanannyi nap (20 + akármennyi). Nyugdíjnál sem a bejelentett óra számít, hanem az adott év minimálbéréhez viszonyítanak. 4 órás állásra kaphatsz akár 500e bruttót is, az jobb mint 8 órásnál 129e bruttó, nem ?:D Jobb nyugdíjat kapsz a 4 órással... jajj...

2016. aug. 14. 02:07
 5/11 anonim ***** válasza:
33%

4-es vagyok:

2-esnek: hol lesz az már 6 év úgy? Sehogy! Hülyeséget ne mondj már! A nyugdíj pedig korhoz van kötve, nem munkaidőhöz!

3-ashoz: valóban 4 órás után kapsz táppénzt, de ha a munkabéred eléri vagy meghaladja a 8 órás minimálbért, vagy jól fizető szakmád van >129e br fizetéssel, akkor nem jársz rosszabbul...

A nyugdíj a munkabértől függ, nem a munkaidőtől, és x. kortól valaki nyugdíjas, nem a letöltött napi munkaidőtől...

2016. aug. 14. 02:17
 6/11 anonim ***** válasza:
26%

"4 órás állásra kaphatsz akár 500e bruttót is, az jobb mint 8 órásnál 129e bruttó, nem ?"

Azért ismerd el, hogy ez inkább nagyon kivételes eset mint általánosan jellemző példa.

A kérdező sokkal inkább gondolhatott a 4 órára bejelentett, de valójában 8 órát dolgozó munkavállalókra, akiknek a munkaadója azért nyúlt ehhez a módszerhez, hogy a járulékokon spóroljon.

2016. aug. 14. 04:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugdíjnál szolgálati idő szempontjából mindegy az óraszám, az összeg kiszámításánál arányosítunk minimálbérhez.
2016. aug. 14. 07:15
 8/11 anonim ***** válasza:
42%

6-os: nem a gondolatait akarom kitalálni a kérdezőnek, csak cáfoltam az előttem szólókat, mert olyanokat írtak, amik nem igazak.

Üdv:) szép napot!:)

2016. aug. 14. 10:20
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

6-os vagyok.

A gondolatait én se akarnám kitalálni, csak helyesen értelmezni a kérdést!

Aki négy órában br. 500 000-et keres, aligha tartozik a panaszkodók körébe.;-)

Szép napot neked is!

2016. aug. 14. 16:57
 10/11 anonim ***** válasza:
45%

9-esnek: offoltam amúgy, mert nem a kérdezőnek válaszoltam, csak reflektáltam a téves hsz-ekre. :)

Hisz ugyanannyi szabadság jár, a nyugdíjhoz nem a munkaidő számít. :) Igaz? Igaz! :D

2016. aug. 14. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!