Sokan miért panaszkodnak hogy 4 órára jelentik be őket?
Mert például szeretne hitelt lakásra, autóra, így viszont esélye sincs. Azonkívül, ha nem 20 éves, hanem mondjuk 55, könnyen lehet, hogy lesz nyugdíja.
Ha meg nem fizetné ki a cég, jogilag csak ezt a 4 órás bért követelhetné.
Meg az ÁFA is azért 27% például, mert az ilyen ügyeskedésekkel kieső adóbevételt valahogy pótolni kell.
Tévedésben vagytok.
4 órásra nem kevesebb a szabadság, ugyanannyi nap (20 + akármennyi). Nyugdíjnál sem a bejelentett óra számít, hanem az adott év minimálbéréhez viszonyítanak. 4 órás állásra kaphatsz akár 500e bruttót is, az jobb mint 8 órásnál 129e bruttó, nem ?:D Jobb nyugdíjat kapsz a 4 órással... jajj...
4-es vagyok:
2-esnek: hol lesz az már 6 év úgy? Sehogy! Hülyeséget ne mondj már! A nyugdíj pedig korhoz van kötve, nem munkaidőhöz!
3-ashoz: valóban 4 órás után kapsz táppénzt, de ha a munkabéred eléri vagy meghaladja a 8 órás minimálbért, vagy jól fizető szakmád van >129e br fizetéssel, akkor nem jársz rosszabbul...
A nyugdíj a munkabértől függ, nem a munkaidőtől, és x. kortól valaki nyugdíjas, nem a letöltött napi munkaidőtől...
"4 órás állásra kaphatsz akár 500e bruttót is, az jobb mint 8 órásnál 129e bruttó, nem ?"
Azért ismerd el, hogy ez inkább nagyon kivételes eset mint általánosan jellemző példa.
A kérdező sokkal inkább gondolhatott a 4 órára bejelentett, de valójában 8 órát dolgozó munkavállalókra, akiknek a munkaadója azért nyúlt ehhez a módszerhez, hogy a járulékokon spóroljon.
6-os: nem a gondolatait akarom kitalálni a kérdezőnek, csak cáfoltam az előttem szólókat, mert olyanokat írtak, amik nem igazak.
Üdv:) szép napot!:)
6-os vagyok.
A gondolatait én se akarnám kitalálni, csak helyesen értelmezni a kérdést!
Aki négy órában br. 500 000-et keres, aligha tartozik a panaszkodók körébe.;-)
Szép napot neked is!
9-esnek: offoltam amúgy, mert nem a kérdezőnek válaszoltam, csak reflektáltam a téves hsz-ekre. :)
Hisz ugyanannyi szabadság jár, a nyugdíjhoz nem a munkaidő számít. :) Igaz? Igaz! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!