Óriás Uszkárra milyen árat tartanátok még reálisnak?
Szeretnék egy ilyen kutyát,de mindig is elég nagy szakadék volt az áraik közt mióta nézegettem.
Átlagosan kan 1500 euro körül kezdődik,szuka 1800.
Egészen 3.000 euro átlag árig láttam leginkább szukákat.
Azért 1500 és 3000 közötti összeg az elég nagy különbség,és ezek szinte mindegyike alkalmas tenyésztésre is,hobbira is.Magukat a tenyésztőket kérdezve arra jutottam,hogy náluk leginkább a vérvonal mellett a szín számít és nem számít.
Például fehéret semmiképpen nem kapnék 2000-2500 eu alatt akár kan akár szuka.A barna van minden ár kategóriában,fekete viszonylag olcsó ők leginkább az 1500-2000-es árban mozognak.
(bár sok fajtából nem túl kelendő a fekete)
Hobbira kellene nekem,de nem tudom mi lenne még az az ár amit nem túlzás kiadni érte..
Nekem is a fehér tetszik,de anyám szerint csak a szín miatt akár egy éves várólistára kerülni és 2000eu feletti összeg előlegét letenni hülyeség,hiszen ugyan azt a kutya fajtát kapom meg ha nem fehéret veszek is.
Nekem viszont a fekete nem tetszik egyáltalán,a barnával pedig több esetben is úgy voltam,hogy most ha már 1500-2000 eurót kiadnék érte akkor mindegy,ha várok a fehérre is,de itt meg benne van a pakliban az is,hogy 2 helyett már 3 ezret kérnek majd el amiben anyámnak megint talán igaza van,hogy egy szín nem ér ennyi plussz összeget mikor tényleg ugyan azt kapom csak más csomagolásban..
Nem tudom,dilemma.Hobbi célra,családi kutyának,társ állatnak ti meddig látnátok az árat reálisnak,és inkább költenétek és várnátok többet egy színre vagy vennétek azt milyet kaptok kevesebbért is és akár pár hónapon belül?
Hobbi célból nem vennék alapból ilyen drága kutyát.
A kutya személyisége szerintem fontosabb, mint a színe, hacsak nem divat kiegészítőként funkcionálna.
Egy barátnőm meg volt veszve a mopszokért, a barátjával közösen vettek egyet, törzskönyv nélkül 50.000,- ért, majd kibújt a böréből, mert egyszeri ajánlat volt, és de cuki, és mint utólag kiderült elég beteg is. Rengeteget költöttek még rá.
A te barátnőd a saját hülyesége miatt sz*pta be,és az nem is mopsz volt amit ő vett hanem egy mopsz jellegű KEVERÉK.A legbetegesebb fajta kellett neki a lehető legolcsóbban,olcsó húsnak híg a leve.Leckének jó volt.Szaporítótól NEM VESZÜNK KUTYÁT.
Itt szó sincs szaporítóról,ezek tenyésztők tehát van szerződés és garancia a kutyára nem csak törzskönyv/származási lap és egyéb apróságok.Ha bármi baja is van ami genetikai eredetű (de tenyésztőtől az ritka mint a fehér holló,szűrve vannak nem csak 2 kutya a sufniban össze cseszetve..) akkor minimum a kezelés felét ő fizeti.(nyílván egy lábtörést nem,hiszen arról nem ő tehet,de ha mondjuk egy örökletes csípőficam jön elő azt igen csak neki kell állnia legalább 50-50-ben)
Mopszra is hiába hobbi kutya egy 500-1000 euro összeget (kb 150.000-300.000 forint) körülbelül ki szoktak adni,főleg ha szuka.
Én színre nem várnék,ha a fekete nem tetszik akkor azt ne vegyél,de van helyette más,nem csak ez a 3 szín.Szürke,krémszín,barack szín,vörös..
Ha egy krém vagy barack színt kifogsz az egy elég világos árnyalat és nem kerül olyan sokba sem,az imént néztem meg olyan 1800 körül már lehet kapni őket is.Azt még reálisnak mondanám,a 3000 az már nagyon sok.felszerelés,eledel,és a havi kozmi is épp eleget el fog vinni,inkább arra tartogasd azt az összeget.Neki nem lesz 10.000 alatt semmiképpen a kozmetikázása sem,az ételt meg ilyen méretben örülj ha 15.000 körül megúszod majd. :D
Én sokallom a 3000 eurot (az magyar forintban 1 millió körül van) érte, főleg hogy hobbi célra lenne tartva. Emellett ott van az etetés, az oltások es a vizsgálatok,kozmetika...stb. Találtam egy magyar tenyésztőt, érdemes lenne érdeklődni tőle is.
Szegény szuka a második képen,átérzem,szülés után valahogy én is így nézhettem ki,pedig nekem csak egyet kellett ellátni egyszerre. xD
De egyébként gyönyörűek a kutyák,és tényleg nem tűnik tk-s szaporítónak sem.A kutyái is nagyon szépek és szépen is vannak tartva,más hírdetései is vannak azokon is jó állapotban vannak a kutyák.Egy kérdést vagy egy látogatást lehet,hogy jobban megérne mint egy látatlanban vett import kutya.
Ha lenne rá pénzem, annyi, hogy ne "fájjon", plussz ezer eurót kiadnom egy kutyáért és valóban fontosnak tartanám a színt, akkor várnék egy évet. Végülis 15 évig fogod nézegetni a kutyát.
A négyes által linkelt kutyák egyébként nem fci tk-sak, mert a szülők színeit nem ismeri még el hivatalosan az fci, el nem ismert fajtaként viszont meg szoktak jelenni a kiállításokon (partycolor uszkár név alatt talán)
Ritka és drága, viszont nagyon okos, tanítható, látványos fajta.
Ha van pénzed, akkor ne latolgass, a jót és ritkát meg kell fizetni, az olcsó alkalmi vételnek pedig mint a példa mutatja általában híg a leve.
Ha nincs ennyi pénzetek, akkor vegyél egy feketét, a belső tulajdonságok abban is megvannak és az a lényeg.
Óriás uszkárért nem irreális a 3000 euro sem. Más kérdés, hogy átlag magyar pénztárcához mérten rémesen sok, nem véletlenül ódzkodik anyukád.
Egyébként ha már úgy döntöttem, hogy rászánom a pénzt, nekem a tenyésztő személye, tudása, beletett energiája lenne a legfontosabb szűrő, a szín csak utána következne.
Remélem azzal tisztában vagy, hogy a habos-babos külső ellenére megmérős kutyák, félelmetesen intelligensek és tanulékonyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!