Szerintetek jó dolog volt megütni a kutyámat?
Figyelt kérdés
Éppen játszottam a kutyámmal és általában ilyenkor megharap (nem akkorákat hogy fájjon csak épphogy hozzádér) és én ezt már megszoktam nem fáj velem csinálhatja ha játszok vele, mással nem. Viszont ma szerintem csak véletlenül de ráugrott a fejemre és konkrétan beleharapott az orromba. Na én tudom hogy milyen viccesen hangzik hogy ráugrott a fejemre de hát nagyon nem az volt. Annyira fájt hogy rögtön ráordítottam és rácsaptam. Nem azért mert nem szeretem vagy esetleg mérges vagyok rá, csak a fájdalom ezt hozta ki belőlem. Mielőtt mindenki irná nem a kutyámat nem verem és nem tartom veszélyben, de amikor tényleg a kis bolond nem figyel és akkorát harap hogy akkor egyszerűen muszáj mert csak így tudok rá reagálni. Ilyenkor általában nemtudom hogy mitcsináljak. Tudom hogy nem jó ha rá ordítok vagy ráütök de mégis mitcsináljak ilyenkor.2021. dec. 22. 21:58
11/12 anonim 

válasza:

Gondolom a kérdésben kölyökkutyáról van szó, egy kiskutyánál eleinte elég azt megtanítani, hogy ne harapjon erőset, tudja, hogy csak finoman lehet harapdálni. Már önmagában ezt sem 2 perc megtanulnia, a fogzás ideje alatt természetes, hogy harapdál, de 6-8 hónapos kora után már teljesen le kell erről szoktatni. Akkorra ér véget a fogzás időszaka, olyankor már amúgy is egyre kevesebbet rágcsálnak, harapdálnak. Egy 3-5 hónapos kutyánál kb. lehetetlenség elérni, hogy egyáltalán ne harapjon, ők még így játszanak.
12/12 anonim 

válasza:

Fenn a nyakát megfogod és lenyomod a földre, lenn tartod és határozottan rászolsz / tiltod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!