Szerintetek jó dolog volt megütni a kutyámat?
Hát alapvetően nem vagyok a bántásért oda, inkább következetes nevelésben hiszek, de vannak szituációk amikor jelezni kell a határt.
Szerintem ebbe a szituációba nem gond, mert ha egyből jött a csapás akkor tudta hogy fájdalmat okozott neked és ezért kapta.
"Ilyenkor általában nemtudom hogy mitcsináljak. Tudom hogy nem jó ha rá ordítok vagy ráütök de mégis mitcsináljak ilyenkor."
Szóval ez rendszeresen megtörténik?
"én ezt már megszoktam nem fáj velem csinálhatja ha játszok vele, mással ne"
"akkorát harap hogy akkor egyszerűen muszáj mert csak így tudok rá reagálni"
Azért az fasza, hogy magadnak csinálod és még vered is érte.
1. Nem engedem, hogy leállíthatatlanul túlpörögjön, nem azért mert egy gonosz g.ci vagyok, hanem mert VESZÉLYES, rá is, ebben az esetben rám is. Az ember testével való játék szokott rengeteg problémát okozni, szóval nem véletlenül mondja a többség, hogy el kéne ezt hagyni.
2. Keresek olyan eszközt, játékot, sportot, amivel biztonságosan, kontrollált keretek között meg tudja élni azt, amit velem eredeti formájában már nem. Ez nem feltétlenül ÖV, lehet sok más is: puller, zsákmányjáték, labda, frizbi stb. ezek is "kergetem-megfogom", "ráharapok-engedem" dinamikát mozgatnak.
Amúgy, miért is van neked szükséged arra, hogy így játssz a kutyával? Nem kell válaszolni, elég, ha elgondolkodol rajta.
Nem ordítani kell, hanem határozottan rászolni és a helyére küldeni, ekkor ő már tudni fogja hogy rosszat csinált.
Amúgy tanácsolok egy normálisabb fajta játékot, pl. labdázást.
Egyáltalán miért is játszol úgy vele,hogy a szája bármelyik testrészedet is érinti?
Úgy értem..b*szki ha a karodba haraphat mit gondolsz más testrészedet ő azonnal tabunak véli?
Ne játsz így vele,saját magad alatt vágod a fát.Dugj a szájába valami játékot és játszatok úgy,hogy nem téged harap hanem azt,vagy találj ki valami értelmesebbet ennél mielőtt legközelebb "játékból" csúnyább sérüléseid lesznek.Ha csak reflex volt se bántsd,te vagy a hibás hogy hülyeségeket tanítottál neki.Nem boxzsák vagy,hanem a gazdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!