Mi a bajuk az embereknek a fojtóval?
Hogyha plázában tréningezünk retriever póráz van rajta a nagyobb kontroll érdekében, de most azt lekerült a pincébe ezért maradt az egysoros fojtó. Namost ez a kettő ugyanazon az elven működik, de elkezdtek belémkötni meg utánunk szólni, hogy mi az hogy láncon tartom a kutyát, én örülnék neki ha ilyen lenne rajtam? Nincs pénzem nornális nyakörvre? Ez állatkínzás meg stb.
A retriever póráz miatt ilyen sose volt. Tényleg ennyire buták az emberek? Vagy ilyenek csak velem történnek?
Az én szememben is többet ér. 2-es voltam.
Én teljesen képzetlen vagyok ilyenben, de úgy képzelem, hogyha a kutya húz, akkor fojtja ahhoz képest, mekkora erővel rohan előre. Ha meg sétál, akkor lazul a hurok.
Szerintem is durva ez, nem biztos, hogy képesek magukat kontrollálni annyira, hogy rájöjjenek a logikájára(egyes franciabulldogok pláne), én is azt feltételezem, ha cuki kutyán van, hogy a gazdija szemét, mint aki odacsap az alfa szerepért neki, ha meg valami nagyobb kutyán látom akkor azt gondolnám annyira neveletlen, hogy mással nem lehet kiengedni az utcára.
Nem várhatod el az emberektől, hogy minden hobbiban jártasak legyenek. Neked természetes ezt tudni, nekem meg azt hogyan kell bánni pecs kártyákkal, a harmadik meg tudja mi az a varsa, negyedik meg mittudomén felismer egy kűrt koriban, ötödik meg videójáték kifejezéseket ismer.
Általános műveltségnél annyi, hogy tudja mi az a póráz, nyakörv, esetleg hám, de az már luxustudás. Amúgy senkinek nem kell szakkifejezéseket és nyakörvfajtákat ismernie azért, mert együtt érez a kutyákkal, és nem kell hibáztatni őket, hogy nem minden hobbiban mélyülnek el. Én inkább örülnék, hogy ennyi ember együtt érez a kutyákkal, korábban verhették is őket, keveseket hatott meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!