Fura, hogy jobban szeretem a kutyákat, mint a babákat?
Hármas... -.- "gyereket csinálni" Te se vagy épp a legeszesebb, ha egy emberi lényt tárgynak tekintesz...
Ötös: Egyetértek veled. Teljesen kezd meghülyülni az emberiség és tisztelet a kivételnek, akik kilógnak a sorból és nem azt tartják a normának, hogy kibe hogy és mekkorát lehet belerúgni, megalázni, stb...
Huh, megnyugodtam, hogy nem vagyok fura :D Én is mindig sokkal többre tartottam az állatokat, mint az embereket. Főleg, mikor szegény állatokat ok nélkül bántják, vagy kihasználják őket(mint pl. a málhás csacsikat), az sokkal jobban megérint, mint az emberi tragédiák. Az emberek gyarlók, önzőek és sokszor rosszindulatúak. Persze vannak jók is, de a kutyák között meg csak azok vannak.
#10 egyetértek veled abban, hogy a kistestű kutyákat ugyanúgy nevelni kéne és kutyaiskolába járatni, mint a nagyokat! Nekem is kistestű van és az elejétől kezdve következetesen nevelem, hiába, hogy kicsi meg cuki, attól még ne érezze úgy, hogy bármit megtehet.
Nincsen ebben semmi különleges, egy gyerek szerintem úgy általános iskola felső tagozatában kezd élvezhető társaság lenni, addig nem gondolom hogy túl nagy élvezet velük bármit csinálni. Illetve lehet, hogy van aki élvezi, de mindenesetre hatalmas energia- és időbefektetés, és sok lemondás.
Az utolsó kommentek tekintetében, szerintem nem arról van szó hogy az emberek rosszak, az állatok meg jók, hanem arról hogy egy állattal mindig tudod hányadán állsz, nem szúr hátba, nem hazudik, nem vezet szándékosan félre, nem manipulál, nem csalódsz benne, etc. Egy kutyával ha találkozol és látod rajta hogy vicsorog meg áll a szőr a hátán, akkor tudod, hogy meg fog harapni. Ha csóválja a farkát akkor pedig tudod, hogy örül hogy lát. Egy emberről viszont általában már későn derül ki, hogy rosszat akart neked. Hiába csóválja a farkát, simán benne van, hogy seggbe harap. Az állatok őszinték, az emberek többsége pedig képmutató érdek lény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!