Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fura, hogy jobban szeretem a...

Fura, hogy jobban szeretem a kutyákat, mint a babákat?

Figyelt kérdés
Felnőtt nő vagyok, de a babák, totyogók számomra idegesítő, önző, akaratos kis lények, valahogy hiányzik belőlem az erős anyai ösztön (bár szeretnék majd gyereket, de máséra nem vagyok kíváncsi). A kutyákkal sokkal jobban elvagyok és sokkal több örömet adnak, van is egy kiskutyám, akit imádok. Ők teli vannak önzetlen szeretettel. Fura dolog ez vagy más is érez így?

2021. nov. 25. 12:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
Én is így vagyok, csak én gyereket sem akarok. :D ismerőseim mutagatják, hogy nézd de aranyos baba, én meg ránézek és semmit nem érzek. Egy gyerek és ennyi. Nem utálom őket, de teljesen hidegen hagynak.
2021. nov. 25. 13:53
 12/28 anonim ***** válasza:
70%
Én nem csak a babákkal szemben, de az emberiség nagy részével szemben is ezt érzem. A kutyák tisztaszívű, önzetlen, hálás élőlények, nincsen bennük rosszindulat, lenézés. Egy dolgot várnak, hogy szeressük őket. Emberekben nap mint nap csalódok, kutyákban soha.
2021. nov. 25. 14:07
 13/28 anonim ***** válasza:
15%

Hármas... -.- "gyereket csinálni" Te se vagy épp a legeszesebb, ha egy emberi lényt tárgynak tekintesz...

Ötös: Egyetértek veled. Teljesen kezd meghülyülni az emberiség és tisztelet a kivételnek, akik kilógnak a sorból és nem azt tartják a normának, hogy kibe hogy és mekkorát lehet belerúgni, megalázni, stb...

2021. nov. 25. 14:09
 14/28 anonim ***** válasza:
76%
Egyértelmű: a gyerek messze nagyobb felelősség mint a kutya- nyilván nem kell sokaknak a háta közepére sem. (nekem sem)
2021. nov. 25. 14:10
 15/28 A kérdező kommentje:

Huh, megnyugodtam, hogy nem vagyok fura :D Én is mindig sokkal többre tartottam az állatokat, mint az embereket. Főleg, mikor szegény állatokat ok nélkül bántják, vagy kihasználják őket(mint pl. a málhás csacsikat), az sokkal jobban megérint, mint az emberi tragédiák. Az emberek gyarlók, önzőek és sokszor rosszindulatúak. Persze vannak jók is, de a kutyák között meg csak azok vannak.

#10 egyetértek veled abban, hogy a kistestű kutyákat ugyanúgy nevelni kéne és kutyaiskolába járatni, mint a nagyokat! Nekem is kistestű van és az elejétől kezdve következetesen nevelem, hiába, hogy kicsi meg cuki, attól még ne érezze úgy, hogy bármit megtehet.

2021. nov. 25. 14:18
 16/28 anonim ***** válasza:
75%
Az ilyen defektes gazdikat én sem szeretem, 10-es, mondjuk nekem kistestű kutyám van, és mentett, meló, hogy most szépen sétál, és mindig meg kell dicsérni, amikor jól viselkedik, azért nem egyszerű úgy, hogy folyamatosa figyelni kell pluszban mások kutyájára is, akik szarnak rá. De kutyát könnyebben elvesznek egy felelőtlen gazditól, míg a hülye szülők neveletlen gyerekeit el kell viselni, ha szólni mersz, hogy nem tudsz tőlük pihenni, te vagy az antiszoc.
2021. nov. 25. 14:23
 17/28 anonim ***** válasza:
41%
" Én is mindig sokkal többre tartottam az állatokat, mint az embereket." Na ez viszont baj. Az emberek nem szar alakok egységesen, az álltok meg nem ártatlan tüncimókusok, mint amilyennek hiszed őket.
2021. nov. 25. 14:24
 18/28 A kérdező kommentje:
#17 hát azért közelebb áll ez a valósághoz, mint a fordítottja.
2021. nov. 25. 14:31
 19/28 anonim ***** válasza:
46%
Csak a te fejedben. Értem én hogy jólesik az állat viselkedésébe azt belemagyarázni amit akarsz: de az nem állatszeretet hogy nem vagy tisztában a valódi természetükkel, meg azzal hogy miért viselkednek úgy ahogy. De tudom, jólesik a hamis illúzió az ártatlan kis lényről, aki imád téged..
2021. nov. 25. 14:47
 20/28 anonim ***** válasza:
75%

Nincsen ebben semmi különleges, egy gyerek szerintem úgy általános iskola felső tagozatában kezd élvezhető társaság lenni, addig nem gondolom hogy túl nagy élvezet velük bármit csinálni. Illetve lehet, hogy van aki élvezi, de mindenesetre hatalmas energia- és időbefektetés, és sok lemondás.

Az utolsó kommentek tekintetében, szerintem nem arról van szó hogy az emberek rosszak, az állatok meg jók, hanem arról hogy egy állattal mindig tudod hányadán állsz, nem szúr hátba, nem hazudik, nem vezet szándékosan félre, nem manipulál, nem csalódsz benne, etc. Egy kutyával ha találkozol és látod rajta hogy vicsorog meg áll a szőr a hátán, akkor tudod, hogy meg fog harapni. Ha csóválja a farkát akkor pedig tudod, hogy örül hogy lát. Egy emberről viszont általában már későn derül ki, hogy rosszat akart neked. Hiába csóválja a farkát, simán benne van, hogy seggbe harap. Az állatok őszinték, az emberek többsége pedig képmutató érdek lény.

2021. nov. 25. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!