Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fura, hogy jobban szeretem a...

Fura, hogy jobban szeretem a kutyákat, mint a babákat?

Figyelt kérdés
Felnőtt nő vagyok, de a babák, totyogók számomra idegesítő, önző, akaratos kis lények, valahogy hiányzik belőlem az erős anyai ösztön (bár szeretnék majd gyereket, de máséra nem vagyok kíváncsi). A kutyákkal sokkal jobban elvagyok és sokkal több örömet adnak, van is egy kiskutyám, akit imádok. Ők teli vannak önzetlen szeretettel. Fura dolog ez vagy más is érez így?

2021. nov. 25. 12:24
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
68%
Akkor neked is van gyereked,csak ő négylábú.
2021. nov. 25. 12:29
 2/28 anonim ***** válasza:
81%

Én is így vagyok, mármint bárki kutyájának bármikor gügyögök egy sort, de fogalmam sincs mit mondjak egy babának/kisgyereknek. Főleg ha ott az anyja. Ettől függetlenül nem keverem össze a kutyát egy emberrel, a helyén kezelem, pedig imádom.

Szerintem, csak simán még nem vagyok elég érett az anyaságra. De a sajátomnak biztos hogy tudok majd nyünyörögni :D

2021. nov. 25. 12:31
 3/28 anonim ***** válasza:
73%
37 éves vagyok, de én is hasonlóképp vagyok ezzel. Valamikor akartam gyereket, de nekem elment a kedvem. Egy rakás olyan szülő van, akinek sose kellett volna gyereket csinálni, nem nevelik, nincs türelmük hozzá, kimerültek, csak az egyikre marad a gyerek (munka és háztartás mellett), a másik szülő nem partner, a munkáltatóknál hátrány egy kisgyerekes anya, keserítette már meg a nyaralásomat zajos kisgyerekes család (olyan korú gyerekekkel, akiket már lehetne fegyelmezni), fáradtabban mentem vissza dolgozni, mint ahogy szabadságra mentem... stb.
2021. nov. 25. 12:37
 4/28 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen egyénfüggő. Van, aki csak kutyát szeret, van, aki csak gyereket, és van, aki mindkettőt.

Ha te csak a kutyákat szereted, azzal sincs baj, ez miatt ne legyen lelkifurdalásod. Nem mindenki akar gyereket. Nem fura manapság már egyáltalán.

Nálunk: előbb kutya volt, ma két kislány és kutya. Jól megvagyunk.

2021. nov. 25. 12:43
 5/28 anonim ***** válasza:
14%
Nem fura. Elcseszett egy világ ez, kiforditott értékrendekkel. Kevésbé vagy elfogado fajtársaiddal mint egy idegen fajjal.
2021. nov. 25. 13:10
 6/28 anonim ***** válasza:
79%
Nem
2021. nov. 25. 13:18
 7/28 anonim ***** válasza:
71%

A mai világban nem csoda, ha valaki - mint én is - többre tartja az állatokat, mint az embereket...

Rengeteg a gonosz, önző ember sajnos, akik teljesen megutáltatják a jó emberekkel a saját fajtájukat...

2021. nov. 25. 13:19
 8/28 anonim ***** válasza:
69%
Én is.
2021. nov. 25. 13:37
 9/28 anonim ***** válasza:
30%

"Ők teli vannak önzetlen szeretettel."

Dehogy vannak. Emberi érzelmeket vetítesz állatokra.

A kutyák, mint falkaállatok, ősidők óta arra szocializálódtak, hogy a rangban fölöttük állóknak megalázkodjanak, törleszkedjenek hozzájuk, kölyökkutyás viselkedést mutassanak nekik, és védjék őket az ellenségtől. A háziasítás során természetesen mindig azokat hagyták meg, amelyek az emberek irányába is ilyen megalázkodó viselkedést mutattak, a többiből meg sült husi és kabát készült. Végül az évezredek során a kiválogatással eljutottunk a mai kutyaviselkedéshez, hogy már szeretetnek tűnik, amit művelnek. Holott csak a felsőbbrendű falkataggal való megalázkodás és törődés látható náluk, és aki nem ért a kutyákhoz, ezt félreérti. Ha egyszer olyan domináns természetű kutyád lesz, amelyik nem fogad el maga fölött állónak, az még meg is harap majd.

2021. nov. 25. 13:52
 10/28 anonim ***** válasza:
93%
Én kutyás vagyok, de én a felelőtlen, önző kutyások egy részét is ugyanúgy megutáltam, mint a normálatlan szülőket a neveletlen gyerekeikkel. Napi szintű, hogy megyek a nagy méretű szelíd kutyámmal, pórázon, erre jönnek a kisméretű, őrjöngő zsebikutyával és nem szólnak rá, csak ssss, vagy jaj de bátor vagy mucuka. És még ezek a gazdák vernek szemmel, miközben alig bírja visszatartani a kis méretű kutyáját. (Jó, nem a kutyákat utálom, de néha iszonyú dühöt tudok érezni, amikor a kutyámat veszélyezteti egy ilyen vakarcs, de ha a kutyám önvédelemből bármit tenne, én lennék a szörnyeteg)
2021. nov. 25. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!