Hogy lehet nem szeretni az állatokat, legalább a kutyákat?
Azokra lennék kíváncsi, akik nem szeretik az állatokat, mondják meg, legalább a kutyákat miért nem tudják szeretni?
Van egy kutyám, szerintem gyönyörű, nagyon sok dícséretet kap az utcán. A szomszéd öregasszony múltkor undorodva nézett rá, mondta, hogy ő nem szereti a kutyákat, minek nekem, mire jó az nekem, ha sétáltatni viszem? Azt még megtudom érteni, ha valaki fél a kutyáktól, az más, de nem értem azokat, akiknek furcsa, hogy valakik szeretik az állatokat.
Tudom, a régiek sokszor szegénységben éltek, és úgy gondolták, a háziállat megeszi előlük az ételt. De a dédi mamám is nagyon szegény volt, faluban nőtt fel, mégis itt Pesten mindig adott a macskának enni. Pedig faluhelyen az volt a szokás, hogy macskát nem etetünk, fogjon egeret.
Szerintem elsősorban nevelés kérdése.
Aki olyan családból jön, ahol volt állat, családtagnak számított, úgy nevelték, hogy az állatokra vigyázni kell, ahol a mindennapok része volt egy (vagy több) kutya vagy macska, az tovább viszi ezt, olyan társat választ, aki hasonlóan gondolkodik, és továbbadja ezt a gyerekeinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!