A vizslánknak 3 hete születtek kiskutyái, azóta teljsen megváltozott. Agresszív lett, ha már le lesznek választva a kiskutyái meg fog változni?
Na, ezért nem kell szaporítani.
Amúgy, te hogy viselted volna, ha a 3 hetes gyereked bæszogatják?
Nem bízik bennetek eléggé, plusz az anyai ösztönei erősek benne. Probléma, mert a kicsikkel se tudjátok mi van, jut-e mindegyik elegendő tejhez, nem apadt-e el idő közben az anya teje.
Napközben hívjátok onnan ki, ha messzebb vagytok a kicsiktől nyugodtabb lesz, kössétek be a száját és úgy menjetek be a kicsikhez. Cumisüvegből etessétek őket tejpotlóval, ha rendesen jut mindenkinek tej nem fogják azt enni. Mindennap cumiztassátok őket, akkor is ha egyik nap nem kért egyik se (először el fogják utasítani, mert ismeretlen, de próbálkozzatok tovább).
Ha már kiskutyák lettek, lelkiismeretesen gondozzátok őket. Idővel talán az anyjuk is felismeri, hogy nem bántjátok a kicsiket. De mindig legyen rajta szájkosár vagy szájszíj ha bementek
Nincs elég kapcsolat köztetek és a kutya között. Kazánház...tehát udvari kutya. Hogy játszotok vele időnként, hogy netán elviszitek sétálni időnként, hogy megfelelő élelemmel ellátjátok, az mind kevés ahhoz, hogy a kutya teljes mértékben bízzon bennetek.
Ha beengedtétek volna a benti családi életetekbe, nem lenne ilyen gondotok.
Nem jo a kapcsolatotok, nem bizik meg benned.
Amelyik kutya megbizik a gazdajaban az nem vedi be a kolykeit.
Nalunk jo regen meg 14 eves voltam. Voltak kiskutyak a kutyanknak. Gond nelkul barmikor kivehettuk oket, mivel az alattuk levo takarot azt naponta 3x cseréltuk igy ilyenkor kivettuk oket, kimostuk, mert egy nagyon nagy szallitobox also volt a helyuk, persze lakasban!! Aztan ugye vissza pakoltuk oket.
Valoszinu ha mar nem lesznek meg a kiskutyak nem lesz agressziv.
De mivel nem bizik bennetek ezert viselkedik igy.
Várj,ezt a kérdést én már láttam csak akkor még nem volt biztos a vemhesség..
Ne haragudj,de több mint 4 oldalnyi komment szólt arról,hogy vidd ivartalanítani azt a szerencsétlen kutyát,mert vemhesen is lehet.
Most megint minek jössz ide kérdezősködni,ha úgyis csak te vagy az okosabb és te fogsz a végén kioktatni mindenkit,hogy rossz a tanács amit adnak?
Nem is értem...
Bezárni nem voltatok képesek,mert hogy "nem gondoltam,hogy bejön",ivartalanítani nem voltatok képesek,most min csodálkozol?
Megszülettek a kölykök,ki van b*szva velük egy füstös-büdös kazánházba,semmi bizalma sincs felétek annak a kutyának persze hogy nem enged a kölykei közelébe.
Jó sok foglalkozást kap gondolom...
Hagyjátok most már békén,mert a kölykei miatt harapni is képes lesz,ne háborgassátok.Ha meglesznek 8 hetesek (igen,8! Nem 6!) a kölykök válasszátok le az anyát,bár nem lesz egyszerű.És minél hamarabb adjatok túl rajtuk.De a kisgyereket ne engedd a közelébe,az a kutya már nem megbízható..
Ivartalanítás,bár tudom hogy úgyis kitalálsz egy ellenérvet rá és tréner.Semmi más nem fog segíteni,és félő hogy a gyerek fogja kárát látni.
Az égre a gyereket meg ne lovagoltasd a kutyán,mert nem ló.Gerinc bántalmakat fog neki okozni.Igen,egy max 10 kilós gyerek is,ne legyél értetlen.Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!