Mit gondoltok az elektromos nyakörvről kutyának?
Egy ismerősömnek van, szerintem állatkínzás. Arról nem beszélve, hogy ennivalóra is alig futja, de ilyet megvesz.
Rendesen meg szokta rázni a kutyát, hogy megremeg az egész állat. Egyszer úgy belenyomta, hogy elájult a kutya percekre. Aztán otthagyta... Még a kisgyerekeknek is a kezébe van adva, hogy nyomkodják... Aztán kb. ennyit tud a nyakörv 30.000-ért, még a helyzetét se mutatja...
Van letjogosultsaga ilyesmi nyakorvnek bizonyos es (szerintem) legvegso eseteben, de nem igy hasznalva.
Ez allatkinzas!! En jelentenem valahol... :(
Amit leírtál, az állatkínzás, azonban szakszerűen használva hasznos eszköz is lehet.
Pl. ugatásgátló elektromos nyakörv jó lenne a szomszéd kutyára, mert egész nap, egész éjjel ugat, és a gazdája nem szól rá.
Ismertem egy kiképző csajt, aki csak elektromos nyakörvvel tudott hatásosan rászólni a kutyájára.
De pl. süket kutyáknál lehet a leghasznosabb, mivel nem hallják a gazdi behívását, de egy kis bizsergés lehet nekik jelzés.
Állatkínzás:
244. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza
A kutya elájult, otthagyta, hosszútávon ez ki tudja milyen egészségkárosodást okoz,
- plusz a gyerekét is állatkínzásra tanítja- .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!