Elektromos nyakörvről vélemények?
Szerintem dugd fel szépen a valagadba az elektromos nyakörvet aztán rázogasd.
Idióta.
2017. febr. 23. 22:22
Erre nem kell elektromos nyakörv, ha jól sejtem valamilyen terelő fajtáról van szó, azért rohan a másik után és csipked. Neki ez a játék. Egyáltalán nem biztos hogy érti miért kapja a szidást, inkább csak azt tudja hogy amikor a közeletekbe ér, akkor van leszidva, tehát inkább elkerül. Másfelé kéne lekötni az ő energiáit is, pl. a gazdája játszon vele és ne hagyja, hogy a másik után rohangáljon.
2017. febr. 23. 22:41
Nagy fegyelem kell egy kutyának ahhoz, hogy amikor a másik labda után fut, akkor ő ne induljon el. Sok időbe telik ezt belenevelni egy kutyába.
Miért is várjátok el, hogy nyugton feküdjön, amikor a másik éppen fut egy labda után?
Miért ne lehetne két labdát dobni?
2017. febr. 23. 22:47
4/11 A kérdező kommentje:
Keverék kutya, valamilyen terrier féle lehet. Az a baj, hogy semmivel nem lehet lekötni. Menhelyről fogadta örökbe az ismerősöm és a másik kutyáját annyira terrorizálta, hogy odaadta az anyukájáéknak, mondván, hogy felelőséggel tartozik az örökbefohadodt irányába. Most, hogy nincs a másik kutya, az enyémet kezdte el piszkálni. Már kb 1 hónapja próbáljuk tréningelni hasztalanul. A bunkó beszolásokat légyszi mellőzzétek, mert már nagyon el vagyunk keseredve, pedig mindkettőnk gyakorlott kutyatartó.
5/11 A kérdező kommentje:
A 2 labda dobást is próbáltuk, de csak a másik piszkálása érdekli
De ha láthatóan ennyire nem megy a dolog, miért kell összeengedni a két kutyát?
2017. febr. 24. 08:24
Nem tudom ez mennyire számít bunkó válasznak, de a séta alapvetően a kutyáért van, nem a gazdikért. Vagyis ha a kutyák nem jönnek ki egymással, nem tudnak szépen játszani, akkor nem kell erőltetni a közös sétát. Lehet megállni 5 percre beszélgetni, addig a te kutyádnak se kell labdát dobálni, hogy ne legyen ingerelve a másik, aztán elváltok és mindenki foglalkozik a sajátjával. Ez az egyik megoldás. A másik a szájkosár, olyan amilyenben az agarakat is futtatják. Még mindig humánusabb és olcsóbb megoldás, mint az elektromos nyakörv.
2017. febr. 24. 08:47
8/11 A kérdező kommentje:
Ha nem az enyémet harapdálja, akkor majd talál másikat magának. Mindig kiszemel egy kutyát es más nem érdekli. A szájkosár jó ötlet, ki is fogjuk próbálni!
De ha nem jön ki kutyákkal, miért kell összeengedni velük? Túrázzanak, klikkerezzenek, engedelmesezzenek vagy akármi ahelyett, hogy kutyák közé engednék.
2017. febr. 24. 09:23
Az elektromos nyakörv jó dolog, ha valaki jól használja. Viszont azt vettem észre, hogy most már mindenki ezzel próbál minden problémát megoldani.
Nekem kicsit olyan érzésem van ezzel kapcsolatban már mint mikor régen az ivartalanítástól várták, hogy minden probléma megszűnik majd.
A kutyával foglalkozni és nevelni kell. Ha nem ért hozzá a gazdi szakember segítségét kell kérni.
Egy terriertől vagy pásztor kutyától ez teljesen normális reakció. Én is csak azt a hozzászólót ismételném, aki azt írta, hogy a kutyasétáltatás a kutyáról szóljon. Ha a két kutya nem tud egymással játszani, de legalábbis közömbösen megférni egymás mellett nem kell erőltetni a közös sétákat. Vagy a közös séták alatt hanyagold a saját kutyáddal a labdázást.
2017. febr. 24. 14:14
Kapcsolódó kérdések: