Miért használják az "ellik" szót a kutyára?
Egyre jobb. 🤣
Amikor futsz is kocogsz.Akkor kocogsz amikor lassan futsz,tehát ez ugyan az a szó.
Sprintelés egy átvett szó,szleng akkor mondjuk amikor gyorsan futunk.
TEHÁT FUTÁS.Ügetni is lehet az is futást jelent.
Ezek mind szinonímák,egymás szinonímái.
Most,hogy ki kocog,ki fut és ki sprintel teljesen relatív,nekem a leggyorsabb sprintelésed is lehet kocogás.Amikor azt mondom,hogy kocogsz azt mondom,hogy futsz,te pedig akármilyen sebességgel futsz tudni fogod,hogy lassú futásra gondoltam.
A mellettem álló képzeletbeli ember simán mondhatja,hogy nézd a pistike hogy sprintel.Mert neki gyorsnak tűnik a te tempód.De ugyan azt fejeztük ki.Te futsz.
Mondhatnánk azt is,hogy száguldozol,mondhatnánk azt is hogy araszolsz,azt is hogy kotorsz az akkor is simán futás,te pedig egy sebességet társítassz
hozzá.A szó jelentése nem változik,csak az aalakja.
Na most,ha én látok valamit épp fiadzik (igen,így is mondjuk..),és azt mondom,hogy az ott vemhezik (így is mondjuk),a mellettem álló meg azt,hogy az ellik akkor ugyan azt fejeztük ki,csak máshogy azaz SZINONÍMÁKAT használtunk.Vajúdik,kölykezik az előttük lévő állat.
szül" szinonimái:
megszül, ellik, fiadzik, fial, világra hoz, életet ad
Tessék legyél boldog a szinonimáiddal.
#31 butaságot mondták. Pl Meghalt szinonimája a megdöglött. Utóbbit mégis kizárólag állatra használjuk, emberre nem.
Vagy a fedeztetés. Állatra használjuk, emberre nem.
De amit 100% nem fogsz kiforgatni: ugyanúgy ahogy a fial, ellik kifejezés ugyanazt jelenti, de más más állatoknál, ugyanúgy ott a bak, kan szó, vagy a koca, szuka.
Szóval mivel egymás szinonimái, szerinted mondhatom egy kutyára, hogy ellik a koca kutyám? 😂😂😂
"ellik" szinonimái:
megszül, fiadzik, fial, szül, világra hoz, életet ad
Ti komolyan kikeresitek ezeket az interneten? És ugye tudjátok,hogy felhasználók írják bele a szinonímákat,mert szabadon szerkeszthető az ilyen és az oldal készítője hagyja jóvá?..:D
Nézz meg 3 másik oldalt.Más szavakat fog kihozni.
De elég kellemetlen,hogy nektek még szinoníma jelentéshez,és szinonímák kereséséhez is fent kell tartani egy oldalt.Hogy a tökömbe jut eszetekbe így okoskodni,hiszen lóf*szt se tudtok a Google nélkül.🤣
34es ha te nem tudod egkülömböztetni a kocogást a sprinteléstől akkor már bajok vannak.
A rokon értelmű szavak csak hasonlóak de nem ugyanazok, rokonok, érted? Attól még, hogy egy gyűjtőnév alá tartoznak nem ugyanazok és helytelen azt mondani, hogy Usain Bolt lekocogta a 100 métert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!