Menhelyről valóban kevésbé viszik a fekete kutyákat? Érdemesebb őket választani?
Van már 2 kutyám, egy sárga és egy barna. Szeretnék melléjük még egyet, igazából teljesen mindegy milyen színű, csak olvastam, hogy sok fekete kutya beragad a menhelyeken. Érdemesebb közülük választani, vagy ez nem igaz?
(Természetesen a kutya jellemét is figyelembe veszem.)
Szerintem leginkább az átlagos kinézetű, problémás vagy 5 évnél idősebb kutyák szoktak bennragadni, a szín kevésbé számít.
Én keresnék egy szimpatikus szervezetet és megkérném őket, hogy mutassák meg a legrégebbi védenceiket és meséljenek picit róluk. Otthon átgondolnám, hogy milyen problémákkal(ha egyáltalán vannak) tudnék még együtt élni és aszerint választanék.
Megöregedtünk mindketten a feleségemmel, a kutya az életünk része, ha nincs, üres a ház.
Tévedés ne essék, vannak gyerekeink, unokáink, teljes életet élünk, de a kutya az kell.
Így aztán már fiatal állatot nem merünk magunk mellé venni, mert ha túlél minket, mi lesz vele?
Bementünk a menhelyre, elmondtuk, hogy idős, reménytelen helyzetű kutyát keresünk, akkorát, hogy egyedül is be tudjuk tenni a kocsiba gond esetén.
Nem akarunk bemenni a kutyák közé, mert akkor mindet elhoznánk és akit otthagyunk azért a szívünk szakad meg, ezért hozzanak ki egyet és el fogjuk fogadni.
Így is lett, 3-ik éve van egy csodálatos, fekete, igencsak öregecske kutyánk.
Ha ő elmegy és az Isten még erőben éltet minket, ismét így fogunk cselekedni. A szín nem érdekel.
En is okvastam ezt a fekete kutyakrol.
Nekem kizarolag a koromfekete rovidszoru vastag izmos nagy kutyak tetszenek. Menhelyeken nem talaltam ilyet. Tenyesztonel is keves volt.
Csaladtagom is sotet szinu kutyat valasztott. Vilagos neki se kellett volna.
A vilagos szoron nem csillog ugy a feny. Nem lehet szepen tisztantartani,megjelenni vele. A fekete szor kevesbe latszik a fekete nadragjaimon.
Szamomra erthetetlen,minek valasztanak vilagos szinu kutyakat.
Nekem eddig csak fekete kutyáim voltak (angol cocker spániel, mudi).
A mudi most 12 éves. A következő kutyám is fekete lesz. Az biztos. A legszebbek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!