Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elengednétek a kutyust?

Elengednétek a kutyust?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 13 éves boxer keverék kutyusom, vele nőttem fel.

Megtámadta őt egy agresszív daganat, vérzik a fenekénél, terjed a testén.

Az állatorvos egy hete már felkészített rá, hogy mi lesz ha romlik az állapota.

Nagyon szeretjük, nehéz nekünk dönteni az ő életéről. :(

Tudom mi lenne neki jó, nem megvárni a szenvedését, de nehéz elengedni, kicsit önzőnek érzem magam most emiatt.

A lelki állapotán nem látszik semmi, eszik, iszik, bár ennek ellenére soványodik, pacsit ad, fekszik ha arra kérem, vidáman szalad utánam, várja este a jutalomfalatot mint eddig mindig.

Én szeretném megvárni a jó időt, hogy még egyszer átmelegítse őt a napocska és ragyogjon, de már nem biztos hogy ez menni fog. :’(

jan. 22. 20:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
El.
jan. 22. 20:07
 2/15 anonim ***** válasza:
51%

Igen, el. Nem kicsit vagy önző, ha tovább kínzod.

Nékünk is betegség miatt kellett elaltatni az imádott kutyánkat, de neki így volt a legjobb.

jan. 22. 20:13
 3/15 anonim ***** válasza:
74%

Hát pedig én nem engedném el, amíg közérzetileg jól van (a leírásod alapján). Piszok nehéz úgy is, amikor nincs jól, de az ember tudja, mikor jön el az idő. Ha neked kérdezned kell másoktól, akkor nem jött el az idő. És különben se vadidegenek mondják meg téged és a kutyát sem ismerve, hogy mit tegyél vagy mi az ő érdeke. Az állatorvosotok sem azt mondta, hogy most engedjétek el, hanem felkészített, hogy mi várható. Hidd el, megmondják ők is, ha úgy gondolják, el kellene engedni, de látszik is rajtuk, amikor már ezt gondolják.

Három kutyát veszítettem el már, kettőt el kellett engedni, úgyhogy pontosan tudom, miről beszélek. Annak idején sokat olvastam utána, mert a második esetben egy lassú degeneratív betegségről volt szó. Léteznek ilyen kérdőívek (legalábbis angolul), amik megbecsülik a kutya életminőségét, és segítenek a gazdának dönteni, ha magától nem tud.

jan. 22. 20:24
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

"A lelki állapotán nem látszik semmi... ...vidáman szalad utánam,"

Azt javaslom, ez legyen az indikátor.

Ebből tökéletesen látod, hogy mikor van az a pont, amikor már nem szeretne veletek lenni, és ezt a kis időt használjátok ki amennyire lehet. Látogassátok meg a kedvenc helyei, amennyiben lehetséges.

jan. 22. 20:31
 5/15 anonim ***** válasza:
95%
Amíg van étvágya és jó a közérzete, én nem engedném el. Persze az más kérdés, ha például már nem eszik, vagy annyira gyenge, hogy nehezére esik felkelni is, esetleg fájdalmai vannak, akkor sajnos már eljött az idő, de a leírásod alapján még nem ez a helyzet. Nem tudom kap-e valamit, de vannak különböző táplálékkiegészítők, amik segíthetnek benne, hogy kicsit tovább szinten lehessen tartani az állapotát, ilyesmit érdemes lenne szerintem adni neki esetleg.
jan. 22. 20:41
 6/15 anonim ***** válasza:
94%
Amíg van életkedve és nem szenved, addig nem. Amint látom rajta, hogy kínokat él át, azonnal.
jan. 22. 21:13
 7/15 anonim ***** válasza:
69%

De könnyű a frusztrált lelkiállapotú hozzászólóknak zsigerből bedobni hogy elengednék.

Épkézláb indok, érv nélkül.

Kizárólag a magyarázattal küldött hsz-k relevánsak.

Én sem engedném el amíg nem látom rajta, hogy menni szeretne......

Ezt érezni és látni fogod ha már annyi empátia van benned hogy megszületett itt ez a kérdés.

jan. 22. 21:16
 8/15 anonim ***** válasza:
90%
Amíg van életkedve, és láthatólag jól van, nem, nem engedném el.
jan. 22. 21:35
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is erezni fogod ha itt az ido. Nalunk ott dolt el, amikor egyik reggel már nem tudott felkelni. De akkor ott azonnal. Nem mutatta h szenvedne addig. Nagyon jo lelku allatorvosunk volt, rogton jott is hozza es elkoszontunk.
jan. 22. 21:57
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem szenved nem. Hidd el. Tudni fogod mikor meg kell tenned.
jan. 22. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!