Elengednétek a kutyust?
Sziasztok! Van egy 13 éves boxer keverék kutyusom, vele nőttem fel.
Megtámadta őt egy agresszív daganat, vérzik a fenekénél, terjed a testén.
Az állatorvos egy hete már felkészített rá, hogy mi lesz ha romlik az állapota.
Nagyon szeretjük, nehéz nekünk dönteni az ő életéről. :(
Tudom mi lenne neki jó, nem megvárni a szenvedését, de nehéz elengedni, kicsit önzőnek érzem magam most emiatt.
A lelki állapotán nem látszik semmi, eszik, iszik, bár ennek ellenére soványodik, pacsit ad, fekszik ha arra kérem, vidáman szalad utánam, várja este a jutalomfalatot mint eddig mindig.
Én szeretném megvárni a jó időt, hogy még egyszer átmelegítse őt a napocska és ragyogjon, de már nem biztos hogy ez menni fog. :’(
Így, fotelből azt mondom, hogy el.
(Élesben ott bőgnék az aláíró nyilatkozat felett, remegő kézzel)
Nem vagy önző. Nem te vetsz véget a vidám napoknak, hanem a betegsége. Ezen sajnos nem tudsz változtatni - te megtettél mindent, elvitted orvoshoz, törődtél vele, de sajnos nincs mindenre gyógyír.
Amit most tenni tudsz, az az, hogy megszabadítod a szenvedéstől. Megvan rá a lehetőség, hogy lassú szenvedés és/vagy haláltusa helyett békésen elaludjon. Észre se fogja venni, hogy vége. Szerintem ez a legjobb módja az eltávozásnak.
A későbbi olvasóknak üzenem:
Igen, tényleg látszik rajta mikor jön el az idő, most már látszólag nem érdekeljük őt annyira és a tekintete is mindent elmond, a testbeszéde stb, itt az idő :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!