Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elengednétek a kutyust?

Elengednétek a kutyust?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 13 éves boxer keverék kutyusom, vele nőttem fel.

Megtámadta őt egy agresszív daganat, vérzik a fenekénél, terjed a testén.

Az állatorvos egy hete már felkészített rá, hogy mi lesz ha romlik az állapota.

Nagyon szeretjük, nehéz nekünk dönteni az ő életéről. :(

Tudom mi lenne neki jó, nem megvárni a szenvedését, de nehéz elengedni, kicsit önzőnek érzem magam most emiatt.

A lelki állapotán nem látszik semmi, eszik, iszik, bár ennek ellenére soványodik, pacsit ad, fekszik ha arra kérem, vidáman szalad utánam, várja este a jutalomfalatot mint eddig mindig.

Én szeretném megvárni a jó időt, hogy még egyszer átmelegítse őt a napocska és ragyogjon, de már nem biztos hogy ez menni fog. :’(

jan. 22. 20:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Amíg közérzetileg jól van, addig fel nem merül, mért kéne? Amikor rosszul lesz, akkor sokkal könnyebb lesz elengedni, mert nem akarod, hogy szenvedjen. De előre?
jan. 22. 23:34
 12/15 anonim ***** válasza:
19%

Így, fotelből azt mondom, hogy el.

(Élesben ott bőgnék az aláíró nyilatkozat felett, remegő kézzel)

Nem vagy önző. Nem te vetsz véget a vidám napoknak, hanem a betegsége. Ezen sajnos nem tudsz változtatni - te megtettél mindent, elvitted orvoshoz, törődtél vele, de sajnos nincs mindenre gyógyír.

Amit most tenni tudsz, az az, hogy megszabadítod a szenvedéstől. Megvan rá a lehetőség, hogy lassú szenvedés és/vagy haláltusa helyett békésen elaludjon. Észre se fogja venni, hogy vége. Szerintem ez a legjobb módja az eltávozásnak.

jan. 23. 12:32
 13/15 anonim ***** válasza:
21%
Ökölszabály az ilyen esetekben, hogy inkább egy nappal előbb, mint egy nappal később.
jan. 23. 19:05
 14/15 anonim ***** válasza:
60%
13, de csak akkor, ha ez emberre is alkalmazható. Vagyis ha te tudnád, hogy halálos beteg vagy, de még jól vagy, magadat is megkímélnéd előre az eljövendő szenvedéstől. Amúgy, hány állatodat engedted már el így?
jan. 24. 11:43
 15/15 A kérdező kommentje:

A későbbi olvasóknak üzenem:

Igen, tényleg látszik rajta mikor jön el az idő, most már látszólag nem érdekeljük őt annyira és a tekintete is mindent elmond, a testbeszéde stb, itt az idő :(

jan. 25. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!