Ti elengednétek pórázról a kutyátokat zárt futtatón kívül olyan helyen, ahol bár van parkos rész, de sok a parkoló, a mellékutcák, az autó, szinte állandó a forgalom, és rendelet is szabályozza, hogy póráz nélkül nem lehet sétáltatni?
Nem. Olyan helyen soha nem engedem el a kutyáimat, ahol autók jönnek-mennek a közelben.
Én csak olyan helyen tudom egyébként elengedni a kutyáimat, ahol nem szabad, mert felénk nincs kutyafuttató rész. Így a kutyások egy olyan helyre járnak, ahol általában kevesen járnak és hallgatólagosan az egy kutyás rész. Ez azt jelenti, hogy találkoztunk már rendőrrel pl. de nem szólt sem ő, sem a közterület felügyelő. Viszont itt nincs autó forgalom a közelben.
tudtommal futtatón kívül csak pórázon lehet a kutya közterületen.
Faluban lakom, régen a focipálya melletti kb 40 m széles zöld területre jártunk frizbizni, labdázni és a másik oldalon meg percenként elment 2-3 autó. Szerintem teljesen okés mellékutcákban szabadon kutyát sétáltatni, ha a kutya meg van nevelve.
Ez a pórázos szabályozás szerintem csak a kutyák életminőségét rontja és a bunkók miatt lett bevezetve, akik nem képesek másokra tekintettel lenni, felmérni a helyzetet és aszerint nevelni, tartani a kutyájukat, hogy az másokat ne zavarjon.
Az életben egy csomó szabály van, amit simán megszegünk és a többiektől is elvárjuk, hogy az úgy tegyék... pl autópályán építkezésnél kint van a 40-es tábla, de nincs olyan ember aki 60-nál lassabban menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!