Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szájkosárral sétáltatható?...

Szájkosárral sétáltatható? Rendelet?

Figyelt kérdés

A XII. kerület területén a veszélyes, harapós és támadó természetű ebeken kívül csak szájkosárral és pórázon sétáltatható kutyafajták

– a belga juhászkutyák közül malinois és lakenois

– akita inu

– amerikai bulldog

– amerikai staffordshire terrier

– angol bullterrier

– angol mastiff

– argentin dog

– berger de beauce (boszeron)

– bordeauxi dog

– cane corso

– dobermann

– fila brasileiro

– flandriai bouvierre

– kanári szigeteki mastiff

– kaukázusi juhászkutya

– komondor

– középázsiai juhászkutya

– kuvasz

– leonbergi

– mastino napoletano

– moszkvai őrkutya

– német boxer

– német dog

– német juhászkutya

– óriás schnauzer

– orosz fekete terrier

– pireneusi hegyi kutya

– pitbull terrier

– rottweiler

– sarplaninac

– és a felsorolt fajták keverékei

Ezt egy 2009-es rendeletben találtam, hegyvidék. Ez azóta változott? Betartatják? Szüleim Akitát tartanak otthon, gyakorlatilag bármikor megbüntethették volna őket? Tényleg csak kíváncsi vagyok ki mit gondol erről, hogyan is működik ez, kerületenként változik? (én nem is tudtam eddig ilyenről) Azt hittem csak akkor kötelező a szájkosár ha a kutya harapós, de ez csak szerintem nem fajta függő?

2017. febr. 25. 16:00
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
(ezt a 2009-esre is teljesen véletlenül bukkantam, újat nem is találok hirtelen)
2017. febr. 25. 16:03
 2/17 A kérdező kommentje:
erre*
2017. febr. 25. 16:04
 3/17 anonim ***** válasza:
37%
Ki van írva valahol az utcákban ez a rendelet? Ha nem, akkor nem tudtál róla. A várban pl helyenként ki van írva, hogy reggel 6-tól este 6-ig csak pórázon, szájkosárral lehet kutyát sétáltatni. Ha nincs tábla, akkor honnan tudhatnád, hogy kell a kutyádra póráz, szájkosár? Szóval ha nem látsz táblát, akkor ne törődj ezel a hülyeséggel.
2017. febr. 25. 16:07
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Most úgy szól a törvény, hogy a veszélyessé nyilvánított ebeken legyen szájkosár. Amelyik már harapott. Helyi rendelet nem hiszem, hogy felülírhatja.
2017. febr. 25. 16:08
 5/17 A kérdező kommentje:

Nincs kiírva sehol! Hegyvidék honlapján lévő önkormányzati rendelet állatok tartásáról.

Érdekes, köszönöm annak aki válaszolt :) Meglepődtem ezen ma azért.

2017. febr. 25. 16:13
 6/17 anonim ***** válasza:
58%
Láttad bárhol kiírva hogy nem szabad gyilkolni? Ennek ellenére szabad? Nem. A törvény nem ismerete nem mentesít a betartása alól.
2017. febr. 25. 16:15
 7/17 A kérdező kommentje:

Azért a kettőt összehasonlítani elég badarság.

Mert nem raknak szájkosarat egy bárány szelíd szocializált kutyára csak azért mert egy 2009es alig fellelhető rendelet van erről?

2017. febr. 25. 16:17
 8/17 A kérdező kommentje:
+ ahogy előbb írták, valószínű felül is írja egy másik szabály :)
2017. febr. 25. 16:18
 9/17 anonim ***** válasza:
52%
én 10 éve sétáltatom szájkosár nélkül a pitemet. nem büntetnek ilyenek miatt
2017. febr. 25. 16:51
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

Tökmindegy, mit ír elő egy rendelet, ha büntetést nem tudnak kiszabni azokra, akik nem tartják be. Ennyit erről.

Ugyanez vonatkozik a pórázra, egy kormányrendelet előírja lakott terület közterületén, de a szabálysértési törvényben nincs benne, úgyhogy le lehet szarni.

2017. febr. 25. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!