Milyen kutyám legyen ? 40/F
180 fõs kis faluban,egy 38 m2-es lakásban élek.
40 éves,egyedül lakó,önálló férfi vagyok.
Magányosan élek,arra gondoltam,hogy egy kisebb méretû kutya jelentené nekem az örömet!
Itthon dolgozom,le vagyok százalékolva.Tehát sok szabadidõm van.
Mit gondoltok,ilyen alapon milyen kutyusom lehetne? És hol lenne érdemes vásárolni ?
Kb.mennyibe kerül a havi ráfordítás ?
Tanácsot szeretnék tõletek kérni!
Milyen fajtát? Írták előttem, hogy menhelyről lenne érdemes befogadni. Ott a gondozók tudnak tájékoztatni az egyes kutyusok jelleméről, sőt, ha elmondod az igényeidet, ajánlani is tudnak neked ideális társat.
Viszont azt írod, le vagy százalékolva. Ha megbetegszel, esetleg kórházba kerülsz, lesz, aki gondozni tudja a kutyát?
Menhelyen nem lehet válogatni.
Ha télen is kint lenne a kutya akkor vastag szőrűt és minimum közép termetűt.
Ha bent lehet éjszaka akkor egy rövid vagy középhosszú szűrű is elég.
Termetre. Hát szerintem közép termetű jobb, és nem eszik annyit meg ás annyít mint egy nagy termetű :D De van ereje az ugatásának és harap is ha kell :)
Fajtája mindegy hát. Ha Nagy mozgás igényűt választasz akkor vagy nagy legyen a kert vagy sokat menjetek különben rendetlenkedni fog és hát lesz vele meló sok :)
Keverék kutyákkal sincs semmi baj. Elmész megnézed és amelyikkel ki tudsz jönni. Ez utóbbi a legfontosabb...
Havi költség az a méretétől erősen függ. 15-20k val minimum számolnék az élelmezése okán. Ne moslékkal etesd... Gyenge lesz és beteges.
Menj be egy menhelyre és válassz! Hidd el, olyan hálásak tudnak lenni ezek a kisállatok, hogy azt el sem lehet mondani!
Az, hogy mennyibe kerül az ellátása rengeteg mindentől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!