Hogy ne legyen ennyire ,,agresszív" a kutyám?
20 hetes goldi, de úgy csinál, mintha nem is az lenne. Pl.: ha valami rosszat csinál és ezt ő jól tudja (növényeket csócsál, kihalássza a kerti kukából a gallyat amit már kidobtam vagy úgy 5-ször), akkor amint odaérnék hozzá elfut előlem és felborzolja magát, illetve összeszorítja a száját úgy, hogy nagyon nehezen lehet belőle kivenni a mérgező virágot vagy zoknit, bármit (erre most szokott rá). Felugrik a kanapéra, amit jól tudja, hogy nem szabad, és amint leszedném a kanapéról morog és harap. Viszont az apukám előtt aki a falkavezér, sokkal engedelmesebb, akkor sem egy angyal, de mégis jobb a helyzet. Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lett!
Köszönöm előre is a normális válaszokat!
Azért, az elég veszélyes, ha az ember saját kutyája megharapja valamelyik gazdáját!
Most biztos a mániákus állatbzik lepontoznak, de pont lekakkantom...
Olyankor csapj oda neki, ha agresszív veled! Ha nem így fogsz tenni, akkor a fejedre nő, és még agresszívabb lesz veled! Vagy akár rád is támadhat!
Ha a kutya látja, hogy tartasz tőle, akkor felül fog kerekedni rajtad, és onnantól többé nem tudod megnevelni!
Amelyik kutya a gazdájára támad, annak nincs helye az emberek között!!
Nem, nem tudja, hogy nem szabad, ha egyszer csinálja. Ha tudná, hogy nem szabad, nem tenné!
A nevelés pedig nem arról szól, hogy 6. alkalommal is kidobod a növényt és engeded neki, hogy 7., 10., 30. alkalommal is kivegye. Hanem a nevelés azt jelenti, hogy amit egyszer megtiltottál neki, ott eléred, hogy soha többé ne tegye meg!
Ha a nevelés nem megy, kezdjetek el kutyaiskolába járni! Mert ha más most gond van, később milliószor nagyobb és több baj lesz! Most még könnyű formálni, nevelni, szocializálni a kölyköt. Egy év múlva már nem lesz az.
Szerintem nem vagy kovetkezetes.
En 3x szoltam ra a kutyamra mikor kolyokkent a szobanovenyt ragcsalt, kivettem a szajabol es leszidtam.
Aztan figyeltem amint a virag fele indult ra szoltam. Neha meg probalkozott. De aztan rajott hogy ha noveny kozeleben van ra van szolva. Igy mar oda sem ment.
Morogni egyszer morgott 4 honaposan. Akkor a grabancanal fogva megrangattam es elvettem a ragcsat tole,nagy szidast kapott. Azota is barmit eltudok tole venni, barhonnan le kuldom.
Szerintem kutyaovi majd kutyasuli, kotelezo nektek
Mert kesobb meg tobb baj van, nem tudjatok kezelni, ez latszik.
A morgás természetes kutyás reakció.Még nem tudja,hogy hogyan kommunikáljon veletek így az alomban és szülőktől tanult "kutyás reakciókat" adja le.
A morgás egyfajta "hagyj békén" jelzés.Egész egyszerűen tiltakozik,mert még úgy tudja,hogy megteheti.Harapni pedig azért harap (bár szerintem ez inkább a csipdelőzés lesz) mert a hagyj békén jelzés ellenére hozzá értek.
Egyszerűen akaratos.Mivel a jelzéseit sem értitek érdemes lenne kutya iskolához fordulni ott megtanítják a foglalkozásra eljáró gazdit arra,hogy hogyan érthet szót a kutyával és mit-hogyan érdemes tanítani.
1.Ráürni,ráverni,megrúgni,kiabálni vele (...stb) nem szabad,mert rontani fogtok a helyzeten!
2.Kezdjetek el alap parancsokat megtanítani neki.Neve (behívás),"gyere ide","ül","nem/nem szabad","hagyd","ereszd".
Ha nem foglalkoztok vele megfelelően ez rosszabb lesz.
Ideggyenge vagy te.A kutyák akiket ideggyengének titulálnak 90%-ban csak abszolút neveletlenek,félre neveltek,bántalmazottak vagy elhanyagoltak.
Ha elviszik kutya iskolába és tisztességgel végig is csinálják semmi baja nem lesz a kutyának.A goldi könnyen tanul,ha keverék akkor se hiszem,hogy túl nagy gondot fog okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!