Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Három éves Border collie nem...

Három éves Border collie nem behívható. Ez még beleférhet, vagy komolyabb problémára utal?

Figyelt kérdés

A gazdái nagyon keveset tudnak foglalkozni a kutyával, de még így is ez a tudatlanság azért nagyon gyanús a számomra. Félek, hogy ez egy túltenyésztett szaporítós kutya.

A befogadásán gondolkodom, ingyen ideadnák, mert nem tudnak foglalkozni vele. Nem törzskönyvezett.

Nekem még nem volt kutyám, de menhelyeken már nagyon sokat sétáltattam. Meg utána is olvastam, tehát amúgy tudom, hogy milyen elkötelezettséget jelent egy Border collie. A problémám inkább csak az, hogy nem igazán akarom támogatni a szaporítókat még közvetve sem, azáltal hogy befogadok egy túltenyésztett példányt.

Mennyire „kell” okosnak lennie egy Border collie-nak, tehát ha nem behívható a kutya, az azt jelenti, hogy dilis, vagy az is elképzelhető, hogy tényleg csak nem szántak elég időt a tanítására? (Néha azért viszik sétáltatni, tehát valamennyit azért foglalkoznak vele.)

2021. szept. 27. 12:17
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Ma meglátogattam ezt a kutyát, teljesen le vagyok nyűgözve és döbbenve! Egy elképesztően okos, kiegyensúlyozott, engedelmes társat ismerhettem meg a személyében. A kutyáról írt előzetes jellemzést most ismét olvasgatom, és nem akarom elhinni, hogy ugyanarról a kutyáról van szó. Pedig jó címre mentem az biztos :D Van annyi tapasztalatom, hogy tudom, annyira jó azért biztos nem vagyok, hogy három perc alatt megváltoztassam egy kutya jellemét. Úgyhogy ez egyelőre egy nagyon pozitív rejtély, de egyszer biztos meg tudom majd fejteni.

A pórázt nagyon minimálisan húzta. A zajos autóktól tényleg fél egy kicsit, de a séta végén már az se nagyon hatotta meg, hogy egy nagy betonkeverő autó elrobogott mellettünk (csak egy kicsit összerezzent). Enyhén ugató házőrző kutyákhoz is odamentünk, az sem volt gond.

A következő lépés, hogyan fogom örökbe fogadni. Én már most el akartam hozni, de a gazdi mondta, hogy még nem ismer engem eléggé a kutya, ezért várjunk még. Ebben teljesen igaza van, különösen az egygazdás kutyáknál.

2021. szept. 28. 20:09
 22/22 anonim ***** válasza:
60%

Remélem sehogy nem fogod örökbefogadni,már bocsi.Semmilyen tapasztalatod vagy okod nincs rá,hogy magadhoz vedd.

Hátha átadják valami fajtamentésnek..

Egy problémás kutyán kísérletezni nem lehet,ha nem jön össze valami úgyis ő szívja meg nem te.Mert neked elég vissza adni,ha nem megy és ráunsz.

Persze most azt mondod,hogy úgyse fogsz..

2021. szept. 29. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!