Van itt olyan, aki nagy mozgásigényű fajtából nyugodtabb egyedet fogott ki?
Figyelt kérdés
Kölyökként is látszott már, vagy csak később nyugodott le?2021. aug. 3. 14:45
1/9 anonim válasza:
Sokszor latszik kolyokkorban is, vagyis a tenyeszto tud segiteni. Altalaban a rámenős kolykoket viszik el leghamarabb, mert rogton mennek, masznak ra az emberre, puszikat osztanak, tehat a cukisagfaktor az egekben... Ha neked az ellenkezoje kell, akkor valaszd azt, amelyik nem olyan dominans az alomban, nem rohan rogton.
2/9 anonim válasza:
#1: Nekem labradorom volt, sajnos kullancsos lett és el kellett altatni, de nem is ez a lényeg. Ő volt az alomból a leglustább, az összes többi jött, ez meg még inkább bújt. Na hát nálunk ennek az lett a vége hogy pont az ellenkezője lett. Volt hogy napi szinten szökött, kerítés javítás szintén naponta, igaz volt mellette egy idős keverék is. Januárban leléptak 3 napra. Folyamatosan ment, nyugodt perce nem volt neki. Elhoztuk, onnét kb. 2 hónapig nyugodt volt aztán ahogy nőtt úgy lett aktív, de nagyon aktív.
3/9 anonim válasza:
#2, persze nem kőbe vesett szabaly ez sem, csak altalaban bejön. De ugyanugy kell a szocializalni, mozgatni, agyilag farasztani egy ilyen nyugisabb kolykot is, hogy kesobb se legyenek gondok.
4/9 anonim válasza:
Nekem jack russel mixem van.
Ő napi fél óra sétától vagy csak fél óra játéktól nagyon nyugodt.
5/9 anonim válasza:
Igen. És látszott rajta. Sosem volt izgő-mozgó, pedig vadászkopó.
6/9 anonim válasza:
Nekem mindig mondjak,hogy milyen nyugodt a kutyam…
3 oran at futunk egyutt rendszeresen. De ezt ok nem latjak.
Nagy szeles mackos termetu kutyaban gondolkozz. Rotweiler vagy nehezebb kutya.
7/9 búzaszem válasza:
Németjuhászom van egy profi tenyésztőtől. Nekem is fontos volt, hogy nyugis legyen és inkább vártam még fél évet, de az ő tanácsaival kaptam olyan kutyust, aki higgadt természet. Szóval ki lehet fogni, ettől még viszem kutyaiskolába meg minden, de az udvart nem szántja fel, nem hord szét semmit, a gyerekek is imádják, tényleg nagyon jó az idegrendszere.
8/9 anonim válasza:
Nekünk a 3 vizslából 2 nagyon nyugodt, pedig egy örökmozgónak mondják őket. Mondjuk a 3. be is pótolja a másik 2 lustaságát :D
9/9 anonim válasza:
Ezt nehéz egy 3 hónapos kölyöknél megállapítani. Nekem jrt mixem van, utál mozogni mondjuk már 10 éves. Ha biztosra akarsz menni, hozz el egy fél éves kutyát a menhelyrõl, ott már meglátszik a jelleme, és simán lehet olyan jó mint a fajtatiszta. Viszont hogyha arra mész, hogy egy "szép" kutyádd legyen ami nyugodt, nehéz kifogni, kérlek válassz egy nyugodtabb fajtát!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!