Hogy elégítsem ki a kutyám mozgásigényét?
1 héttel ezelőtt találtam egy bull mix kutyust, kan és kb. 1 hónapos.
Nekem van egy idős jack russel×tacsi mix kutyám (szintén talált), de ő már idős, 10 éves, ivartalanított szuka.
Jól kijönnek, elszalagdálnak a kertben vagy a kis utcán, a kertünk előtt. (Kinti-benti kutyák)
Most még ez elég neki, ameddig kicsi nyilvan.
De ha idősebb lesz (8 hónap körüli), akkor mégis hogyan mozgassam le?
Hisz bull mix, valószínűleg nagy mozgás igénye lesz.
Naponta-másnaponta eltudom vinni fél órás sétára, napi 1× és heti 1-2× egy hosszabb 2-3 órás sétára.
+ játszani tudok vele és mentálisan fárasztani.
Ennyi mozgás elég lesz neki? Vagy van más megoldás a lemozgatására?
Max. Fél órát tudunk sétálni, mert annyi az a rész, ahol nem szednek szét a kóbor kutyák.
A 2-3 órát pedig a városba tudnám megoldani, oda meg nem megyek minden nap.
Húúú haver, téged sem az eszedért szeretnek.
Esetleg sétálhatsz fel-alá azon a részen ahol nem szednek szét a kutyák.
De nem tudsz olyan helyre menni, ahol nincsenek kóbor kutyák?
Vagy jegyzőnél, rendőrségen nem akarsz feljelentést tenni a kutyák miatt?
A mozgásigény egyébként másodlagos. Szellemileg és főleg ösztönszinten kell majd lefárasztanod a kutyát. Ha erősen hozni fogja a bull-vonalat, a napi 3-4 óra séta sem lesz elég, ha minőségileg nem fárasztod le.
1 honapos a kutya? Ezt allatorvos allapitotta meg, vagy te? Csak mert ha tenyleg ennyi (es nem benezted) akkor kb meg tapszert is kene kapnia, es ugye szigoruan tilos vele setalni addig, ameddig az utolso oltasat meg nem kapta (kb 13-14.het).
Tudom, hogy nem ez volt a kerdes, csak ezen egy pillanatra leragadtam. Tenyleg ne vidd ki kerten kivulre es kezdjetek meg az oltasi programjat, amint lehet.
A napi fel ora seta es heti 1 nagyobb seta amugy rettenetesen keves lesz neki, ha a fajtabol indulok ki, de mivel keverek, ezert majd meglatod, hogy mennyit igenyel.
6os, nem sajnos, nagyon sok a kóbor kutya mindenfelé.
Tettünk feljelentést, állatvédőknek, rendőrségnek is szóltunk, elviszik őket...2 hét múlva ugyan annyi kutya van.
Ösztönien hogy kell lefárasztani?
Szellemileg trükkök és feladatok tanítását gondoltam.
8as, voltunk orvosnál, ő mondta, hogy kb. 4-5 hetes lehet.
Alutasakos kutya kaját kap, az orvos mondta, hogy már megpróbálhatjuk.
Nem sétáltattuk, csak a kert előtt van egy kis utca ott szaladgált, de akkor oltás nélkül nem engedem ki, csak a kertbe.
3 hét múlva kapja az első oltását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!