Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy elégítsem ki a kutyám...

Hogy elégítsem ki a kutyám mozgásigényét?

Figyelt kérdés

1 héttel ezelőtt találtam egy bull mix kutyust, kan és kb. 1 hónapos.

Nekem van egy idős jack russel×tacsi mix kutyám (szintén talált), de ő már idős, 10 éves, ivartalanított szuka.

Jól kijönnek, elszalagdálnak a kertben vagy a kis utcán, a kertünk előtt. (Kinti-benti kutyák)

Most még ez elég neki, ameddig kicsi nyilvan.

De ha idősebb lesz (8 hónap körüli), akkor mégis hogyan mozgassam le?

Hisz bull mix, valószínűleg nagy mozgás igénye lesz.

Naponta-másnaponta eltudom vinni fél órás sétára, napi 1× és heti 1-2× egy hosszabb 2-3 órás sétára.

+ játszani tudok vele és mentálisan fárasztani.

Ennyi mozgás elég lesz neki? Vagy van más megoldás a lemozgatására?

2021. jún. 16. 19:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
0%

Amíg nincs meg az alapimmunizálás a másik kutyával se kéne találkoznia. Illetve csak én akadtam fenn azon, hogy "Jól kijönnek, elszalagdálnak a kertben vagy a kis utcán, a kertünk előtt. (Kinti-benti kutyák)".

A kinti benti azt jelenti, hogy bent a házban és a kertben van tartva, nem azt, hogy az utcán szaladgál, már amennyire egy 4 hetes kölyök szaladgálhat. Oltásokig nagyon a kertbe se engedném ki, ha összeszed egy parvot lehet meg se marad.

2021. jún. 17. 07:37
 22/22 anonim ***** válasza:
82%

Annyira cukik vagytok néhányan... talál egy kiskutyát a bokor alatt, sokakkal ellentétben nem elmegy mellette, hanem hazaviszi, befogadja, állatorvoshoz viszi, póbál érdeklődni, hogyan adhatná neki később a legjobbat, és akkor elkezditek basztatni, hogy milyen jogon tartogatja, mit akar egy kölykön lefárasztani (szövegértés: írta is, hogy nem most aktuális, csak felkészül), anyja mellett a helye stb. Igen, anyja mellett a helye, nyilván nem poénból volt csóri kutya a bokor alatt, hanem az anyakutya gazdája intézte a szaporulatproblémát, ahogy az ebben az országban megszokott :/ Az én kutyám menhelyről van, az egész almot találták egy tóparton a bokorban, ők is kb. 5 hetesek voltak csak, szintén bull mixek. Lehet tippelni, honnan jöttek...

Kérdező, ha minden nap tudtok egy kicsit sétálni, az szuper. Emellett az udvaron játszol még vele ~2 órát naponta, tanítgatod trükkökre stb, azzal ő full boldog lesz. Nincs egyedül, ott a másik kutya, azt írod, kinti-benti, tehát a közeledben lehet bármikor, ha otthon vagy, nem lesz itt gond. Szeretik itt előadni, hogy napi 20 kilométert kell futni egy kutyával, különben nem fárad le és szenved, de ez brutál túlzás. Nyilván nem működik a kibaszom a kertbe és feltalálja magát dolog sem, de ha megvan az a séta, amit leírtál, és otthon is foglalkozol vele, jtszotok, tanítod, az teljesen jó.

2021. jún. 17. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!