Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szabadon vagy porazon setaltat...

Szabadon vagy porazon setaltatjatok a kutyatokat?

Figyelt kérdés

2021. szept. 24. 11:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Az, hogy sokan póráz nélkül sétáltatnak, nem jelenti azt, hogy szabad, és azt sem, hogy jól is teszik. Nekem is sok bosszúságot okoztak a póráz nélküliek a mentett kutyám nevelésénél. Volt olyan, hogy gyakoroltuk az úton átmenést, járda szélén leálltunk, a kutyámat leültetem, aztán jön egy gyökér a kutyájával póráz nélkül, a kutyám persze kizökkent a feladatból, ami még új volt neki, ha nincs pórázon, és kiugrik az útra, könnyen megtörténhetett volna, hogy elütik. Volt olyan, hogy a kutyámnak lábsérülése volt, be volt kötözve, sárga szalag a pórázon, persze, hogy odaengedték a gyökerek, nehogy már tekintettel legyenek arra, hogy a másik kutyának esetleg fáj a lába, és csak egészségügyi sétára vittem ki. Szoktunk a kutyámmal futni, volt olyan, hogy egy póráz nélküli kutya ettől megijedt (több méterrel volt mellettünk parkos részen, mi a járdán futottunk, a kutyám is a futásra figyelt, közömbös volt a másik kutyával), a póráz nélküli nekiesett az én kutyámnak, véletlenül tudom, hogy az a másik is mentett, de ha félős, akkor nem értem, miért nem volt pórázon, gyerek is lehetett volna rollerrel, annak is nekimegy?
2021. szept. 24. 13:40
 12/18 anonim ***** válasza:
89%
Pórázon. Bár így is volt bajunk olyan balfasszal aki póráz nélkül sétáltat, megtámadta a kutyámat egy ilyen "sosebántottsenkit" kutya. Nem bírom az ilyen felelőtlen alakokat... Nagy ívben tesznek másokra.
2021. szept. 24. 13:52
 13/18 anonim ***** válasza:
64%
Olyan helyen, ahol mások is vannak, pórázon. Ha lemegyek vele a folyópartra, ahol senki nincs és hosszan belátható, ott elengedem.
2021. szept. 24. 13:53
 14/18 anonim ***** válasza:
59%

Magyarországon jogszabály szerint közterületen és vadászterületen is kötelező a póráz, csak kutyasétáltatásra kijelölt területen lehet pórázról elegedni, és ilyenből is van olyan hely, ahol ennek ellenére javasolt a póráz és csak saját felelősségre engedheted el (pl. a Budai Várban van ilyen rész).

Azért ezzel jobb, ha tisztában vagytok: [link]

2021. szept. 24. 14:26
 15/18 anonim ***** válasza:
28%
Közterületen, erdőben pórázon. A vízparton és a mezőn meg szabadon.
2021. szept. 24. 16:04
 16/18 anonim ***** válasza:
42%

8-ra, de ha rászólsz a kutyára és szigorú vagy Vele, akkor utána még miért ugatott? Ha Te ott vagy nem igazán szabadna önfejűen intézkednie semmit. Meg hogy fordul ez elő minden nap mikor elvileg csak akkor engeded el ha nincs ott senki a természetben (egy parkoló nem az).

Én is szívesen sétálnék a kutyámmal szabadon ne értsd félre, de még a kieső helyeken se mertem eddig elengedni, pont a fent vázolt dolgok miatt is.

2021. szept. 24. 18:35
 17/18 L.J 23 ***** válasza:
24%
Pórázon,de ha természetben vagyunk akkor elengedem
2021. szept. 24. 18:40
 18/18 Maya Bunnyheart ***** válasza:
56%
Forgalmas helyeken mindig pórázon van, de ha nincs körülöttünk senki akkor elengedem. Este amikor jövünk haza a futtatóból akkor is rendszeresen szabadon van mert olyan területen vágunk át ahol nem jön senki, illetve késő esti utolsó sétán is szabadon van hogy minél hamarabb elvégézze a dolgát és mehessünk fel.
2021. szept. 25. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!