Szabadon vagy porazon setaltatjatok a kutyatokat?
Pórázon, mert:
- jogszabály szerint kötelező
- nem mindenki szereti a kutyákat
- a kutyám sem szeret mindenkit
- mentett kutya, és vannak ingerek, amiktől fél (roller, gördeszka, görkori), ezen folyamatosan dolgozunk
- ha rágcsáló vagy sün jelenik meg valahol, akkor se nem lát, se nem hall, menne elkapni (nem gyakori eset, de előfordult már)
Itt is mindenki szabadon sétáltat.
(Bp)
Alapvetoen porzon tartom a kutyat, de ha kimegyunk a termeszetbe - egyertelmuen elengedem ... de ujra porazra rakom ha valami idegen erkezik.
Ma reggel pont elindultunk a Harmashatarhegyen a parkolobol ... sehol senki, elengedtem :) ... mentem elol, ,akd jon a kutya - de nem hallottam a lihegeset a seggemben ezert megfordultam. Jott egy ember a hatunk mogott. Kutyam mar fixirozta :) Emberen latszott, hogy eppen most pereg le az utolso film a szemeben (KAJ-om van) :) ... kutya mondja vuuu-vuuu ... ember falfeher :) ... en vigyorgok mint a vadalma. Persze raszolas a kutyara!!! Szigoru vagyok! Vuuu-vuuu ... embert veri a hideg veritek, de tok profin viselkedett!!! Nem kiabalt, nem hisztizet, nem kezdett el kezzel-labbal kalinpalni - odamentem es megfogtam a kutyat.
Elbeszelgettunk a pasival, megdicsertem a bolcs viselkedese miatt ... jo hangulatban valtunk el :) (es ez van nap mint nap ... gombaszedok a leglemenyebbek - marmint elmeny nekem) :DDD
Pórázon.
Más nem nagyon szokta,és rengeteg gond van belőle még így is.Értem én,hogy "barátságos",de akkor is zavarja a kutyámat is,hogy a s*ggébe dugja egy másik az orrát és akár egy teljes utcán át jön,követ,oda-vissza szalad a két pont között,a gazdája meg sz*rik rá.
Nem más kutyáját akarom sétáltatni hanem a sajátomat..
Helytől függ. Nálunk a parkban vagy erdőben póráz nélkül. Forgalmas helyen, vagy ahol sok az ember, pórázon. Futtatóra nem járunk, egyszer voltunk és nem kérünk belőle. Oda a neveletlen kutyások járnak mifelénk, nem véletlenül csak ott engedik el, más különben Fifikét az első autó elütné, mert még a nevére sem hallgat...
Jól nevelt kutyák mifelénk is szabadon vannak, sosem volt probléma. Ellenben pórázról kitámadókkal többször gyűlt már meg a bajom, alig lehet elmenni mellettük. Budapest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!