Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit raktok ilyenkor a kutya...

Mit raktok ilyenkor a kutya alá, hogy ne fázzon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 10 éves németjuhászom, aki nem szeret a házban lenni, kölyökkora óta.

Gondoltam megöregedett annyira, hogy jól esne neki bent a melegben aludni esténként, de nem.

Van egy szigetelt kutyaháza, abba is csak akkor megy be, ha mínusz 10 van.

Most éjszakánként a teraszon alszik 3 szőnyegen összegömbölyödve. Olyan mélyen, hogy horkol is és valahogy nem tudom elhinni, hogy alulról nem fázik, mert mindig jég hideg az orra meg a lábai is.

Mit lehet kezdeni egy ilyen lökött állattal, mit tegyek alá ami alulról szigetel valamennyire?

2021. szept. 23. 08:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%
Be tudod szoktatni az ő házába is, meg a tiétekbe is, jutalomfalat kell hozzá, kis kitartás. Ennyit megér, ő nem biztos hogy mindig tudja, hogy neki mi a jó.
2021. szept. 23. 12:05
 12/17 anonim ***** válasza:
95%

Rakd a házát a teraszra, ahol annyira szeret lenni. Töltsd meg szalmával és szórjál be apró szemű jutalomfalatokat/tápot, bemegy, hogy kikeresgélje a szalma közül. Ha bent van, simogasd, míg megnyugszik.

A vizes edényét is tedd a háza mellé, langyos vizet rakjál ki neki, hogy ne fázzon meg a torka.

Az ennivalóját is a háza mellett, a teraszon adjad neki mindennap.

Nem tudom mit eszik, de én a kinti-benti kutyáimnak ősszel-télen mindig főtt ételt adok. Tavasszal-nyáron kapnak száraztápot. Ők is jobban szeretik így, meg szerintem is így a jó. Hidegben jobban esik a meleg étel, melegben nem romlik meg a száraz.

2021. szept. 23. 12:21
 13/17 A kérdező kommentje:

A háza szigetelt, ott mindig jó idő van. Nem büdös, rossz élménye sem volt soha. Rendszeresen benézek és kiszedem a szőrt ha van benne meg még le is pókhálótlanítom.

Plusz használja nagyritkán, amikor nincs más választása.

Egyszerűen ilyen. Sokszor a kapu előtt fekszik a betonon összekucorodva, vagy kint áll a szakadó esőben és nézelődik.

Kölyökként is ilyen fogyi volt, simán beáll a pocsolyába is pancsolni, olyan néha mit egy csöves.

2021. szept. 23. 12:51
 14/17 A kérdező kommentje:

A házba bejön ha hívom és lefekszik ha mondom neki, de már akkor dünnyög magában, látszik, hogy nem érzi jól magát bent.

A kajával nem kísérletezek, mert mindenre allergiás szinte, táppal etetek. Arra szoktam neki télen önteni levest, amit külön neki főzök. :D szerencsére nem válogatós, csak allergiás.

2021. szept. 23. 12:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Száraz diófalevelet kb 40cm vastagon. Egy tél alatt 4x-5x kell újratölteni a házát.

Nagyon meleg, távol tart minden bogarat az illóolajai miatt. Nem telel át benne semmi.

Zsákba szedem levélhulláskor egy száraz napon. Nedvesen megpenészedik a zsákban, de a házban kap levegőt, ott ilyen probléma nincs.

Nagyon szereti a kutyám! És jó illata van :)

2021. szept. 23. 21:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Van mosható fekhelye, ilyen szürke méret pontos kutyaszőnyeg aminek fel van varva a széle, meg 24 voltos padlófűtés az ólban.
2021. szept. 24. 09:22
 17/17 anonim ***** válasza:
91%
Szonyeget dobd ki. Beszi ja a vizet,levego nedvessegtartalmat.
2021. szept. 26. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!